Square van Twitter CEO Jack Dorsey koopt 50 miljoen dollar aan Bitcoin

Square is het derde bedrijf in een paar weken tijd dat een grote hoeveelheid bitcoin koopt. Het bedrijf van Jack Dorsey, tevens CEO van Twitter, koopt maar liefst 50 miljoen dollar in bitcoin. Dat deelde Square vanmiddag in een bericht op Twitter.

Square voegt daad bij woord

Square voegt zich hiermee in een illuster rijtje, nadat Grayscale en Microstrategy ook al voor miljoenen dollars aan bitcoin heeft gekocht. Op Twitter zegt Square er het volgende over:

“Vandaag kondigt Square aan dat zij 50 miljoen dollar in bitcoin hebben gekocht. Square gelooft dat cryptocurrency een instrument van economische empowerment is en een manier biedt om deel te nemen aan een wereldwijd monetair systeem, dat in overeenstemming is met het doel van het bedrijf.”

Jack Dorsey en bitcoin

Square is de betaalapp van Jack Dorsey, die ook CEO is van Twitter. Dorsey is een groot voorstander van bitcoin, in zijn Twitter-bio staat dan ook alleen de tekst #bitcoin. Vorig jaar vertelde Dorsey in een podcast dat hij wekelijks voor tienduizend dollar aan bitcoin koopt.

Dat laat hij niet alleen op Twitter weten, maar ook via zijn bedrijf Square. In maart vorig jaar deelde Dorsey dat hij 3 tot 4 programmeurs betaalt om te werken aan het bitcoin- en crypto-ecosysteem. Hij zei toen zelfs te betalen in bitcoin.

Op persoonlijke titel is Dorsey dus groot fan van bitcoin, en hij laat dit ook met zijn bedrijf Square steeds meer merken.  Sinds vandaag komt daar bij dat Square voor 50 miljoen dollar aan bitcoin heeft gekocht. Dat nieuws werd met veel enthousiasme ontvangen binnen de crypto-community. Volgt Twitter binnenkort ook?

Wat doet dit met bitcoin?

De bitcoin koers leek direct te reageren op dit nieuws. Vanmorgen om 11:00 uur was bitcoin nog 8.973 euro waard, nu betaal je 9.146 euro voor een bitcoin. Dat is de hoogste waarde sinds dinsdag 6 oktober. 

Steeds meer bedrijven lijken ervoor te kiezen om bitcoin toe te voegen aan hun portfolio. Welke bedrijven zullen er volgen?

Al meer dan half miljoen bitcoins opgekocht door bedrijven

Wat we in ieder geval wel weten, is dat er zes beursgenoteerde bedrijven zijn die bitcoin bezitten. Dat houdt de website Bitcoin Treasuries bij. Het fonds van Grayscale bezit met 449.598 bitcoin veruit het meest. Daarna komt MicroStrategy met 38.250 bitcoin, en de top drie wordt afgesloten met Galaxy Digital met 16.651 bitcoin. Laatstgenoemde bedrijf is in handen van Mike Novogratz, die vaak erg positief is over de koers.

Hieronder zie je de volledige lijst met beursgenoteerde bedrijven die bitcoin bezitten.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.