Het laatste bitcoin nieuws van BTC Direct nu ook in Squid voor Android en iPhone

Het laatste cryptonieuws van BTC Direct is nu ook te vinden in Squid, de nieuwsapp die millennials helpt hun favoriete onderwerpen uit kranten, tijdschriften en blogs te verzamelen in een gepersonaliseerde nieuwsfeed. De app is beschikbaar voor Android en iPhone.

De app is gratis te downloaden voor Android en iPhone en je hoeft je niet te registreren. Maar Squid richt zich niet alleen maar op cryptonieuws. Je kan zelf selecteren waar jij geïnteresseerd in bent.

Ook heb je de mogelijkheid om artikelen volledig te lezen, zoals ze bedoeld zijn of een uitgeklede versie.

Divers aanbod

Liever iets meer nieuws over boerenlandschappen? Kies dan voor Agriculture. Of toch benieuwd naar wat je favoriete politicus aan heeft? Dan kan je kiezen voor politiek of lifestyle.

Er worden ook steeds meer nieuwsbronnen toegevoegd dus de stroom en diversiteit aan content wordt steeds groter.

Kortom, je kan je eigen nieuwsfeed samenstellen. Het algoritme verzamelt, sorteert en prioriteert nieuws van de meest relevante online bronnen, waardoor je altijd op de hoogte blijft.

Jonge doelgroep

De doelgroep van Squid zijn in eerste instantie millenials uit Europa en Zuid-Amerika. Johan Othelios, de CEO van SQUID is in de veronderstelling dat deze jongeren geschreven nieuws steeds vaker links laten liggen:

“We willen jongere generaties helpen bij het herontdekken van het lezen van nieuws als een leuke, waardevolle en belangrijke dagelijkse activiteit”.

Dat de app op jongeren is gericht, merk je ook aan de features. Je kan artikelen delen via Whatsapp en alle andere social media kanalen. Dat is op zich niet zo bijzonder. Wat wel grappig is, is dat je tekst en tekeningen kan toevoegen aan artikelen voordat je deze deelt. De app laat je als gebruiker ook notities maken, stickers toevoegen en stukken highlighten.

SQUID is gratis te downloaden via de App Store en de Google Play Store.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.