Bijna 10 miljard dollar aan crypto vastgezet door stakende investeerders

Ongeveer 9,7 miljard dollar wordt op dit moment vastgehouden in staking contracten over verschillende cryptocurrency netwerken. Dat blijkt uit data van Beincrypto.

Het staken van cryptocurrency begint steeds populairder te worden. Wanneer je cryptocurrency gaat staken, zet je een deel van je munten vast om transacties op het netwerk te valideren. In ruil daarvoor ontvang je de blokbeloningen voor het verwerken van transacties. Je zet je crypto’s dus vast, maar je krijgt daar ook crypto’s voor terug.

In februari het hoogtepunt

Bijna tien miljard dollar aan cryptomunten klinkt veel, maar het is nog niet het hoogtepunt van dit jaar. Op 14 februari hielden investeerders maar liefst 13 miljard dollar aan cryptocurrency vast om te staken. Dit is het gezamenlijke totaal van munten zoals EOS, XTZ, ALGO en DASH.

Na de crash is het aantal cryptocurrency’s in stakingcontracten gedaald tot 7,6 milard dollar op 16 maart. Inmiddels staat de teller dus alweer bijna op 10 miljard dollar.

Meer dollar, minder coins

De dollarwaarde van de coins die investeerders staken is dus aan het stijgen. Maar opvallend genoeg daalt het aantal munten wat investeerders vasthouden om te staken. Dat blijkt uit cijfers van Staking Rewards. Eind februari werd gemiddeld 68 procent van de munten gestaked, nu is dat 56 procent.

De munten die je kan staken zijn wel flink in waarde gestegen. Op het dieptepunt hadden alle coins met staking een totale marktwaarde van 8,8 miljard dollar, nu gaat het om 17,1 miljard dollar. Dat is een stijging van ongeveer 94 procent.

Met Ethereum staken

Investeerders kijken hoopvol uit naar het moment dat je kan staken via ethereum. Ethereum is de tweede grootste cryptomunt, met een totale marktwaarde van 26,9 miljard dollar. Vele malen groter dan alle munten bij elkaar waarmee je kan staken.

Wil je ethereum staken, dan moet je flink wat geld opzij leggen. Je hebt namelijk minimaal 32 ether nodig om mee te doen. Met de prijs van nu gaat dat om 7.744 dollar (6.851 euro). Op dit moment zijn er 118.382 ethereum wallets die meer dan 32 ether bevatten. Zij kunnen dus direct gaan staken wanneer ethereum 2.0 live is.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.