Staking fonds Ethereum voor institutionele investeerders gelanceerd

Een nieuw Ethereum staking fonds is gelanceerd door Staked om grotere, geaccrediteerde investeerders kennis te laten maken met Ethereum staking.

Minimaal 25.000 dollar voor 12 maanden

Staked is een node-operator en biedt een minimaal abonnement op het nieuwe product aan voor een minimale inleg van 25.000 dollar. Dit komt overeen met 15,5 ETH tegen de huidige ethereum koers. Er is ook een lockup-periode van 12 maanden.

Rente van 7,5 procent

Volgens Staked is het fonds het ‘eerste investeringsvehikel dat zowel de combinatie van blootstelling aan digitale activa als beloningen biedt.’ Die beloning (of laten we het beestje bij z’n naam noemen: rente) is ongeveer 7,5 procent per jaar. Dat is meteen het grote verschil tussen producten van bijvoorbeeld Grayscale, daar gaat het alleen om de koers.

CEO van Staked Tim Ogilvie zegt dat het kopen, bewaren en staken van crypto-activa gecompliceerd is voor traditionele investeerders. Daarom wilde het bedrijf al deze diensten in één product aanbieden.

‘Wij zijn van mening dat wanneer staking gemakkelijk worden gemaakt voor een grotere pool van kapitaal, de participatieniveaus aanzienlijk zullen toenemen.’

De sponsor van de Staked ETH-trust is Staked Capital, dat is weer een dochteronderneming van Staked Securely. De bewaarder van het product is Fireblocks en Staked Cayman Ltd biedt stakingdiensten.

Positieve ontwikkelingen Ethereum

Staked werkte de afgelopen zes maanden aan het fonds, vertelt Ogilvie, eraan toevoegend dat dit een goed moment is om het te lanceren omdat ETH een grote evolutie doormaakt en er een bredere institutionele interesse in crypto is. Met de evolutie doelt hij op EIP-1559.

‘Ethereum Improvement Proposal (EIP) -1559 en de overgang naar proof-of-stake zullen het economische beleid van de ETH wezenlijk veranderen en zullen waarschijnlijk leiden tot een afname van het totale aanbod van ETH. Dus investeerders die houden van de harde limiet van 21 miljoen bitcoin, zullen echt genieten van het ultrasterke geld dat ETH biedt.’

 


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.