Stellar verdubbelt XLM donaties in april

De Stellar Development Foundation heeft besloten om donaties in april aan zes non-profitorganisaties te verdubbelen. Hieronder valt ook het Tor-project, het team achter de privacy browser The Onion Router.

XLM verdubbelaar ingezet

Donaties worden verhoogd tot een totaal van 1,9 miljoen XLM, volgens de huidige koers is dat ongeveer 80.000 dollar. Daarnaast wil de stichting nog meer doen, ze doneren 100.000 XLM (4.000 USD) aan elk van de andere organisaties.

Op 4 april kondigde het Tor-project aan dat de Stellar Development Foundation had beloofd deze maand alle donaties in XLM te verdubbelen.

Sarah Stevenson, directeur fondsenwerving voor Tor Project, tweette dat van alle donaties, twintig procent komt uit cryptocurrency’s.

Tor accepteert sinds 2013 donaties in bitcoin, maar sinds maart 2019 kun je ook andere cryptocurency’s doneren.

Sindsdien accepteren ze acht verschillende altcoins: Bitcoin Cash (BCH), Dash (DASH), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Monero (XMR), Stellar Lumens (XLM), Augur (REP) en Zcash (ZEC).

Andere organisaties

Tor is natuurlijk niet de enige die hier profijt van gaat hebben. Stellar matcht alle donaties aan de Franse Unicef maar ook Freedom of the Press. Laatstgenoemde maakt zich hard voor het vrije woord in de pers.

Ook Heifer International kan een verdubbeling verwachten, zij zetten zich in tegen de strijd tegen honger kleinschalige landbouwproducenten te ondersteunen. Een andere organisatie is Watsi, een groep die zich richt op het bouwen van technologie om de financiering van gezondheidszorg te stroomlijnen. Ook Women Who Code profiteert. Dit is een organisatie die zich inzet voor de participatie van vrouwen in de technologiesector.

Stellar schrijft:

Er is geen beter moment dan nu om bij te dragen en de impact van de Stellar-gemeenschap op deze non-profitorganisaties te vergroten. Ze hebben ons geholpen door onze nieuwe technologie te gebruiken en nu is het tijd voor ons om voor hen in te staan.

Crypto tegen Covid

Bijna alle cryptobedrijven opereren internationaal en houden zich niet aan landsgrenzen. Binnen deze bedrijven zijn er altijd mensen die direct of indirect leed ondervinden van het coronavirus. Je ziet dan ook veel liefdadigheidsinitiatieven van cryptobedrijven. Denk aan donaties van geld en spullen.

Eind maart lanceerde Binance bijvoorbeeld een campagne genaamd #CryptoAgainstCOVID om medische benodigdheden te kopen en te verzenden naar hotspots van het coronavirus. De eerste donatie was 1 miljoen dollar, de belofte is gedaan om deze bijdrage met nog 1 miljoen te verhogen.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.