Stellar

Stellar leeft! Een update over MoneyGram en smart contracts

Afgelopen week steeg de koers van XLM ogenschijnlijk uit het niets, maar er was wel wat aan de hand. Een is een gerucht (misschien nu al bevestigd/ontkracht), en de ander goed nieuws over de ontwikkeling van Stellar Lumens.

Overname MoneyGram

De koersstijging van Stellar kan te wijten zijn aan nieuws rond de Stellar Development Foundation. Woensdag vertelden anonieme bronnen aan Bloomberg dat de groep achter Stellar interesse toont in een overname van MoneyGram International Inc.

De Stellar Development Foundation maakt deel uit van het Stellar Network, de non-profitorganisatie achter het Stellar Lumens-token. Het doel van de organisatie is om snelle, goedkope grensoverschrijdende betalingen en overmakingen met XLM mogelijk te maken. Stellar werkt naar verluidt samen met private equity firma Advent International aan de overname. Er is echter nog geen definitief besluit genomen.

Ripple was eerder

Het Stellar-overnamegerucht is niet de eerste betrokkenheid van MoneyGram bij cryptocurrency’s. In 2019 werkte het bedrijf samen met Stellar-concurrent Ripple om internationale betalingsdiensten aan te bieden met behulp van Ripple’s native token XRP. Vanwege de aanhoudende problemen met de regelgeving van Ripple met de SEC, heeft MoneyGram eerder dit jaar officieel de samenwerking met het bedrijf beëindigd.

Wat is Venus?

Volgens een blogpost van de ontwikkelaars gaat Stellar Network een nieuw type smart contract implementeren. Het voorgestelde ontwerp maakt gebruik van Turing Signing Servers of turrets. Ontwikkelaars kunnen smart contracts uploaden naar een turret; deze turret kan dan een sleutelpaar maken dat geldig is voor het ondertekenen van transacties met dit smart contract.

Vervolgens wordt de transactie ondertekend door andere turrets zodat de blockchain deze als geldig beschouwt. Ten slotte kunnen gebruikers smart contracts uitvoeren voor alle torentjes totdat de transactie voldoende is ondertekend.

Project Venus is gericht op het bouwen van een veilig en betrouwbaar netwerk van servers en op het implementeren van kortetermijncontractmogelijkheden voor de blockchain van Stellar.

Turrets en DeFi

Als we de blog van Stellar moeten geloven, zorgt dit ervoor dat er veel minder transacties verwerkt hoeven te worden. Veel data wordt namelijk buiten de blockchain verwerkt. Stellar schrijft dat op deze manier het uitvoeren van smart contracts op turrets is veel efficiënter is dan op Ethereum.

Op Ethereum (en eigenlijk alle blockchains die draaien op Ethereum Virtual Machine) worden smart contracts uitgevoerd via de volledige virtuele machine van de blockchain. Volgens de blog zorgt Venus ervoor dat DeFi-mogelijkheden via deze turrets verlopen. En dat zou het volledig ecosysteem van Stellar volledig op zijn kop zetten.

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recente artikelen

Bitcoin miners hebben vertrouwen in toekomst, bezitten nu 14 duizend BTC

De bitcoin koers heeft het de afgelopen dagen lastig, maar als we de gegevens van…

9 uur geleden

Deze artiest maakt cocaïne-NFT’s, maar wordt tegengehouden door Twitter en Instagram

Voor wie het nog niet wist, NFT's zijn trending. Zelfs reguliere media maken explainers om…

11 uur geleden

Fundamentele waarde van bitcoin is nul, aldus hoogleraar economie

Steve Hanke drong er bij beleggers op aan om niet in bitcoin te investeren, omdat…

13 uur geleden

Bitcoin analyse: is bodem in zicht na daling van 7.400 euro?

Het gaat wel erg hard! Vannacht stond de teller op 34.400 euro. Sinds het hoogtepunt…

15 uur geleden

Bitcoin kan in oktober al 100.000 dollar worden want ETF komt er aan, aldus Bloomberg

Veel grote fondsen willen bitcoin ETF's aanbieden via Amerikaanse beurzen. Tot nu toe heeft de U.S.…

17 uur geleden

Onderzoek De Nederlandsche Bank: Een bitcoin transactie genereert evenveel afval als 2 iPhones

De Nederlandsche Bank en de technische universiteit van Massasuchets (MIT) concluderen in een nieuwe studie…

1 dag geleden

Veilig en vertrouwd bitcoin kopen bij het best beoordeelde platform van Europa.

Naar BTC Direct