Stellar Lumens (XLM) koers analyse: prijs schiet met 47 procent als een raket omhoog!

Het bekende raketje uit het logo van Stellar Lumens (XLM) is niet meer, maar hij was nu eigenlijk wel mooi van toepassing. In slechts twee dagen tijd is de waarde van XLM met ruim 47 procent gestegen!

De stijging zorgt ook voor meer interesse in de cryptomunt. In de afgelopen 24 uur is er voor ruim 746 miljoen dollar in XLM verhandeld. Ter vergelijking, het handelsvolume in Binance Coin (BNB) is 425 miljoen dollar (data van Coinmarketcap).

Stellar Lumens (XLM) kopen? Download dan nu de BLOX-app:

Geslaagde inverse head and shoulders

Waarom is XLM ineens zo hard gestegen? In een bitcoin koersanalyse hebben we hem al eens besproken: de inversed head and shoulders. Dit is een koersformatie die in veel gevallen tot een prijsstijging leidt. Maar hoe herkennen we deze formatie?

  1. Eerst vormt zich een bodem. Dat is de eerste shoulder.
  2. Daarna komt een lagere bodem. Dat is de head.
  3. Ten slotte stijgt de koers naar een hogere bodem. De tweede shoulder.

Stijgt de koers boven de horizontale groene lijn? Dan is de inversed head and shoulders succesvol. Deze lijn wordt ook wel de neckline genoemd.

Deze stijging zie je dan ook goed terug op de onderstaande grafiek. In de afgelopen twee dagen stijgt de waarde van XLM naar 16 dollarcent, ongeveer 14 eurocent.

Positieve divergentie op MACD

Daarnaast was er in de afgelopen maanden sprake van positieve divergentie. Dat klinkt ingewikkeld, maar dit houdt het in:

  1. De koers van XLM maakt lagere bodems.
  2. Maar een indicator (zoals de MACD) laat juist hogere bodems zien.

Dit verschijnsel zie je op de grafiek hierboven. Op de bovenste helft zie je de koers van XLM, op de onderste helft de MACD.

Eigenlijk is er op dit moment niet echt meer sprake van divergentie. Na april loopt de MACD namelijk weer gelijk met de koers. Maar de positieve divergentie heeft er wel voor gezorgd dat de inversed head and shoulders zich heeft kunnen vormen.

Waar gaat de koers van Stellar Lumens (XLM) heen?

Naar de maan, of toch met beide benen op de grond? Het is weer ouderwets spannend om de koersen te volgen. We bespreken twee scenario’s: bullish (positief) en bearish (negatief). De scenario’s worden bepaald door Fibonacci’s ratio.

Fibonacci was een Italiaanse wiskundige. Zijn ratio’s worden vandaag de dag nog steeds gebruikt in technische analyses om steun- en weerstandszones te ontdekken.

Bullish

Blijft XLM stijgen? Dan vindt de koers weerstand op 0,156 dollar (0,139 euro).

Bearish

Lukt het XLM niet om de koersstijging vast te houden, dan ligt er een daling richting 0,125 dollar in het verschiet (0,111 euro).

 

 


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.