Stellar Lumens (XLM) neemt afscheid van raket en presenteert nieuw logo

Het team van Stellar presenteert een nieuw logo voor de organisatie en de bijbehorende cryptomunt Lumens (XLM). We nemen afscheid van het alom bekende raketje, en daarvoor in de plaats komt een beeltenis van een planeet. Maar dan heel minimalistisch, je ziet een cirkel die wordt doorbroken met twee lijnen:

 

Waarom is het logo veranderd? En wat is Stellar eigenlijk?

Stellar heeft grote plannen

Als we het blogbericht van Stellar moeten geloven, dan heeft het team grote plannen. En dat is eigenlijk ook de reden dat het logo is veranderd. ‘Zie jij een cartoonraket in gebruik bij een centrale bank of in een persbericht van een nationale monetaire autoriteit? Nee, wij ook niet,’ zeggen de makers zelf in het bericht.

Het logo is bewust heel minimalistisch gehouden. Naast een logo voor de cryptomunt is het namelijk tegelijkertijd bedoeld als valutateken. Stellar wil hiermee concurreren met tekens zoals die van de dollar en de euro. Volgens Stellar past het logo prima in het rijtje van andere wereldwijde valuta’s:

Wat is Stellar Lumens (XLM)?

Stellar Lumens (XLM) is in 2014 gecreƫerd door Jed McCaleb. McCaleb was ook mede-oprichter van Ripple (XRP), en was de eerste eigenaar van de nu failliete cryptocurrency exchange Mt. Gox.

Wat betreft cryptocurrency’s zijn Stellar en Ripple beiden een beetje een vreemde eend in de bijt. Waar cryptomunten zoals bitcoin en litecoin zich nadrukkelijk afzetten van de bancaire sector, zoeken Stellar en Ripple juist samenwerking met de gevestigde financiĆ«le wereld. Toch is ook Stellar een interessant project.

Stellar wil namelijk wereldwijde transacties gemakkelijker maken, en wil zo een betaaloplossing bieden voor financiƫle partijen. De makers richten zich met name op de alledaagse gebruiker, en focussen zich ook op ontwikkelingslanden.

XLM wordt niet gemined, de munten worden beetje bij beetje vrijgegeven door Stellar. Wat dat betreft heeft Stellar Lumens ook veel gelijkenissen met Ripple.

Eenvoudig XLM kopen met iDeal via een Nederlandse aanbieder? Houd dan onze nieuwssite in de gaten..


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.