Sterke groei voor Ripple, 336 miljoen dollar aan XRP verkocht in eerste kwartaal

Ripple heeft bekendgemaakt dat het in het eerste kwartaal van 2023 voor meer dan 361 miljoen dollar aan XRP-tokens heeft verkocht. Dit bedrag is aanzienlijk hoger dan het voorgaande kwartaal. Toen werd er een omzet van 226 miljoen dollar geregistreerd.

On-demand liquiditeit

Ripple’s on-demand liquiditeitsproduct heeft bijgedragen aan deze hoge verkoop van XRP. De on-demand liquiditeit van Ripple helpt gebruikers geld over de hele wereld te verplaatsen zonder tussenpersoon of bankrelatie.

Ripple heeft verklaard dat het XRP van de open markt heeft gehaald om voldoende aanbod te verzekeren voor zijn groeiende on-demand liquiditeitsactiviteiten. Het bedrijf heeft ook sterke on-chain-activiteit gerapporteerd. Hierbij is het gedecentraliseerde uitwisselingsvolume met 34 procent gestegen ten opzichte van Q4 2022. Hiermee liep het op tot 115 miljoen dollar. Het XRP Average Daily Volume (ADV) op gecentraliseerde beurzen steeg met 46 procent in Q1 van 698 miljoen dollar tot 1 miljard dollar.

Het bedrijf heeft zich gericht op het ontwikkelen van wereldwijde betalingsproducten. Hierbij maakt het gebruik van XRP en zijn openbare blockchain om deze producten aan te drijven. Het bedrijf heeft echter verklaard dat Ripple en XRP totaal verschillende entiteiten zijn.

Regelregimes

In het rapport werd ook gesproken over nieuwe regelgevingsregimes die zijn voorgesteld in de Europese Unie (EU), het Verenigd Koninkrijk (VK) en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Dit om zich te richten op crypto, licenties en op activiteiten gebaseerde kaders. Ontwikkelaars hebben ook een nieuwe interoperabiliteitsstandaard (XLS-38d) voorgesteld voor het XRP-grootboek. Deze zouden gebruikers in staat stellen om digitale activa en gegevens over te dragen tussen blockchains, ongeacht de programmeertaal en het onderliggende protocol.

De koers van XRP steeg aanzienlijk in maart, toen het bijna van de ene op de andere dag met meer dan 20 procent steeg en op 29 maart een hoogtepunt bereikte van 0,56 dollarcent. De prijs daalde echter kort daarna en momenteel wordt XRP verhandeld tegen 0,47 dollarcent.


Toon is hoofd Marketing & Communicatie bij BLOX. Zo nu en dan maakt hij er graag de tijd voor vrij om een bijdrage te leveren aan deze nieuwssite. Toon schrijft dan vooral over de opmerkelijke gebeurtenissen en zet zijn overtuigingskracht in om bitcoin onder het grote publiek bekend te maken. Hij was onder meer te gast bij NOS, RTLZ, De Telegraaf, FD, Marketingfacts, BNR, Quote, Satoshi Radio en Bitcoin Magazine.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.