12 stokslagen en 3 jaar cel voor stelen van 365.000 dollar bedoeld voor bitcoin

De 29-jarige man Jaromel Gee Ming Li werd gisteren in Singapore veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf en 12 stokslagen, aldus een rechtbankverslag van The Straits Times.

Samenzwering tot overval

Jaromel Gee Ming Li pleitte schuldig aan een samenzwering met Mohd Abdul Rahman Mohamad en Syed Mokhtar Syed Yusope, beide 39, om in 2018 een overval te plegen. De zaak van Abdul Rahman is nog in behandeling, terwijl Mokhtar woensdag schuldig pleitte voor een overval.

Gerechtelijke documenten laten zien dat Gee betrokken was bij het tot stand brengen van bitcoindeal, hij is eigenlijk een soort broker en zou een transactie regelen tussen twee partijen. Hij schakelde Abdul Rahman in om hem te helpen bij de transacties, waarbij het doorgaans ging om potentiële kopers die grote sommen contant geld willen ruilen voor bitcoins.

Veel contantgeld

In april 2018 was het tweetal van plan om potentiële kopers te beroven door geen bitcoins aan hen over te dragen of te verkopen. Die potentiële koper was de Maleisiër Pang Joon Hau, hij was op 8 april in Singapore voor die bitcoins. Hij had in totaal 365.000 dollar aan contanten bij zich en verbleef in een hotel met een andere bitcoin investeerder genaamd Teo Chern Wei.

Gee had via via gehoord dat de Maleisiër Pang bitcoins wilde kopen. Hij vertelde dit tegen Abdul Rahman en vroeg hem een andere persoon mee te nemen om de overval te plegen.

Ze ontmoetten elkaar later in de hotelkamer om de deal te beklinken maar dat liep toch iets anders dan de kopers hadden verwacht. De overvallers sloegen de kopers en ze vertrokken met een rugzak waar 365.000 dollar aan contanten in zat.

Hoge straffen mogelijk

Als je in Singapore wordt gepakt en veroordeeld voor het plegen van een overval tussen 19.00 uur en 07.00 uur, kun je tot 14 jaar gevangenisstraf en ten minste 12 stokslagen krijgen.

De vorige vrouw van Abdul Rahman, Yogeshwry Raman, sprak gisteren ook voor de rechtbank. Ze zei dat ze gestolen goeden van hem had gekregen. Dit ging om 5.000 dollar in contanten en items die hij in ruil voor het gestolen geld kreeg, zoals een Rolex-horloge ter waarde van 45.800 dollar.

Zij is ook niet vogelvrij, ze bewaarde de gestolen spullen voor de overvallers en loog hierover tegen de politie. Ook spuugde ze agenten in het gezicht. Hier kan 5 jaar cel tegenover staan. Het is niet bekend of stokslagen zijn uitgesloten.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.