Strijd tussen BTC en BCH letterlijk zichtbaar op Satoshi’s Place

Al sinds de splitsing tussen bitcoin en bitcoin cash is er een heftige discussie gaande tussen aanhangers van beide cryptomunten. Zowel bitcoin-supporters als bitcoin cash-supporters vinden hun eigen cryptomunt de enige echte bitcoin, zoals Satoshi Nakamoto het ooit bedoeld heeft. Er is nu een plek op internet waar de strijd letterlijk zichtbaar is. Maak kennis met Satoshi’s place!

Hoe werkt Satoshi’s Place?

Satoshis.place is een virtueel schilderdoek waar iedereen wat aan kan toevoegen. Op het doek kun je tekenen wat je wil. Het is zelfs mogelijk om pixels over te tekenen. Er is op deze website geen censuur: iedereen kan plaatsen wat hij wil. Dit zorgt voor hilarische, chaotische situaties.

Kunstwerken variëren van de Mona Lisa tot de tekeningen die je tijdens de middelbare schooltijd in andermans schriftje kalkte. Het blijft natuurlijk wel het internet.

Wil je iets op het doek schrijven of tekenen? Dan betaal je 1 satoshi voor iedere pixel waar je gebruik van maakt. Een satoshi is een miljoenste deel van een bitcoin. Dit komt neer op ongeveer 0,00007 dollar per pixel. De betalingen worden verwerkt via het Lightning Netwerk. Met het Lightning Netwerk betaal je direct en in real-time, met minimale transactiekosten.

Het heeft daarom ook wel iets ironisch. Wil je als bitcoin cash-liefhebber iets aanpassen op het doek? Dan moet dit dus via het Lightning Netwerk. Een oplossing waar bitcoin cash eigenlijk niet achter staat.

Ook iets toevoegen? Dan kun je gebruik maken van een Lightning wallet.

De huidige staat van de website: een vrolijke chaos

Het ideale slagveld

Het schilderdoek dat veel wegheeft van MS Paint is het ideale slagveld. En dit voor zowel bitcoin (BTC) als bitcoin cash (BCH) fanatiekelingen. Waarom eigenlijk? Ten eerste werkt het op het Lightning Netwerk. Werkt een betaling niet goed? Dan is dat een extra reden voor BCH-supporters om bitcoin te bashen.

Ten tweede is het gewoon een verfrissende afwisseling om elkaar ouderwets in het ootje te nemen. Een keer geen ellenlange discussies op Twitter of Reddit, maar simpele banale humor.

Bitcoin Core (BTCC)

De benaming van beide cryptomunten (BTC en BCH) is een van de belangrijkste punten van discussie. Beide fans vinden hun cryptomunt namelijk ‘de echte bitcoin’. Op bitcoin.com, de website van Roger Ver, wordt BTC vaak bitcoin core genoemd. Dit omdat Roger Ver onderscheid wil maken tussen bitcoin cash en bitcoin.

Tot voor kort kon dat ook, maar een ludiek crypto-initiatief heeft hier korte metten mee gemaakt. Sinds kort bestaat er een echte cryptomunt die bitcoin core (BTCC) heet. Ironisch genoeg is de munt een hard fork van bitcoin cash (BCH). Volg je het nog allemaal?

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.