Synthetix Network (SNX) stijgt 15% en handelsvolume crypto door het dak

SNX is de cryptocurrency van Synthetix Network en deze laat vandaag een mooie stijging zien. De SNX koers is met 15% gestegen en de munt wordt verhandeld voor 3,41 euro. Wat is er aan de hand?

SNX koers pieken en pieken

Van de duizenden cryptocurrency’s die onze wereld rijk is, staat SNX op de 60e plek qua totale waarde. De SNX koers is met 15% gestegen en bereikte gisteren zelfs even de 3,55 euro.

Dat lijkt heel wat, maar dat deze stijging gevierd wordt, kan alleen maar betekenen dat de cryptomarkt in een bearmarkt zit. In februari 2021 bereikte de koers zijn hoogste punt aller te tijden, SNX was even 23,54 euro waard. Inmiddels hebben de beren daar 85% van af gesnoept.

We kunnen wel lacherig doen over de huidige koersstijging, zeker vergeleken met de all time high, maar in een bullmarkt is iedereen een winnaar. Het gaat er om wat je in de bearmarkt kan presteren, dat legt uiteindelijk ook het fundament om te kunnen vlammen in de bullmarkt.

Verbetervoorstel helpt Synthetix met atomic swaps

Kain Warwick, de oprichter van Synthetix, werkt aan dat fundament, zo is een voorstel dat bekend staat als Synthetix Improvement Proposal 120 aangenomen. Hierdoor kon de decentrale cryptobeurs 1Inch via atomic swaps werken met het netwerk van Synthetix.

Hopelijk begrijp je de meeste termen in de vorige zin, maar voor de zekerheid leggen we atomic swaps uit. Hiermee kunnen gebruikers crypto van bijvoorbeeld het Synthetix-netwerk inwisselen voor coins op andere blockchains zonder dat daar hoge kosten aan verbonden zijn. Die andere coins worden zogenaamde synths genoemd en waarde hiervan wordt bepaald en veilig gehouden door oracles van Uniswap V3 en Chainlink.

Het nieuwsplatform van BTC Direct, waarop jij nu dit artikel leest, gaat veranderen. De website wordt overgenomen door onze partner BLOX. Hierdoor gaan een aantal dingen veranderen. Benieuwd wat? Klik dan op de afbeelding of deze link: https://nieuws.btcdirect.eu/btc-direct-nieuws-wordt-blox-nieuws/

Er worden dus coins tussen verschillende blockchains uitgewisseld met elkaar. De swap wordt uitgevoerd tussen twee entiteiten zonder tussenkomst van een derde partij. Het idee is om gecentraliseerde tussenpersonen zoals gereguleerde beurzen uit het proces te houden.

Atomic Swaps zorgt voor 700% meer transactie op Synthetix

De mogelijkheid tot atomic swaps heeft het ecosysteem blijkbaar geholpen om meer tractie te krijgen. Het volume van het gedecentraliseerde derivatenprotocol schoot met 700% omhoog na de integratie met 1inch.

Bron: Messari

Volgens data van Synthetix komt veruit het grootste deel van het handelsvolume van 1inch. Het decentrale handelsplatform heeft afgelopen week voor 2,9 miljard dollar aan volume verwerkt.

De transactiekosten schieten ook door het dak, in juni harkte Synthetix elke dag voor 1 miljoen dollar aan transactiekosten binnen. Dit was destijds vier keer zoveel als op Bitcoin. Dat tempo kon SNX niet bijhouden, uiteindelijk heeft Bitcoin altijd de langste adem.

Op het moment van schrijven is het zevendaags gemiddelde aan transactiekosten op Synthetix 175.857 dollar. Dit is minder dat het zevendaagse gemiddelde van Bitcoin van 222.651 dollar.

Synthetix wil geen inflatie meer

Maar het ecosysteem is nog niet klaar. Kain Warwick stelde een nieuw voorstel SIP-276 voor: deze moet ervoor zorgen dat er geen inflatie meer plaatsvindt op Synthetix.

Als SIP-276 wordt aangenomen door de community van Synthetix, worden er tien keer 675.000 SNX-tokens toegevoegd aan de huidige totale voorraad van 293 miljoen tokens om de 300 miljoen te bereiken. Daarna wordt de inflatie voor onbepaalde tijd beëindigd.

We zijn benieuwd of dit genoeg is om de koers van SNX in de volgende bullrun de ruimte in te schieten.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.