Technische analyse: bitcoin houdt koers

Vorige week brak bitcoin uit een zogeheten falling wedge. Deze week zien we dat de koers zich, ondanks het negatieve nieuws, zeer sterk houdt. Bitcoin wordt op dit moment ruim boven de support zone van 5570 euro (6450 dollar) verhandelt.

Naast de gebruikelijke weerstandszone rond de 5750 euro (6600 dollar) zien we dat bitcoin een nieuwe weerstand heeft gevonden. En niet zomaar een. Het gaat om een trendlijn die al sinds 2015 zichtbaar is:

Historisch gezien heeft de lijn behoorlijk vaak als weerstand én steun gediend. Pas in mei 2017 heeft de koers deze lijn doorbroken. Kort daarna begon bitcoin aan zijn grootste bullrun ooit. Op dit moment tikt de koers tegen de onderkant van deze lijn aan.

Scenario’s

Vandaag ligt de weerstand vanuit deze lijn op ongeveer 5800 euro (6700 dollar). Wat kan je verwachten? Zoals altijd schetsen wij twee scenario’s.

Bearish: Op dit moment handelt de koers ruim boven zijn support van 5570 euro (6450 dollar). Zakt de koers hieronder? Dan ligt de volgende support een stukje lager. Als we naar de charts kijken zien we dat de volgende support op ongeveer 5400 euro (6250 dollar) ligt.

Bullish: De koers doorbreekt de drie belangrijkste weerstandszones van dit moment. Deze zones liggen op 5750 euro (6600 dollar), 5800 euro (6700 dollar) en 5875 euro (6800 dollar). Tijdens een koersstijging van woensdag zijn deze zones compleet opgevroten. De koers knalde er keihard doorheen.

Gebeurt dit nog een keer? Dan kan dit een permanente doorbraak zijn. De koers kan dan beginnen aan een nieuwe bull run. Vanaf dat moment zijn de belangrijkste negatieve trendlijnen namelijk doorbroken.

Knallen we de komende tijd weer door naar een nieuw record? Of moeten we nog een tijdje op water en brood?

Wat ga jij doen?

 

Disclaimer: De informatie in deze technische analyse is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling tot aan- of verkopen van cryptocurrencies. Het handelen in digitale valuta brengt een significant risico met zich mee.

Delen:

Thijs is gastauteur bij BTC Direct. Hij doet niets liever dan de koers analyseren en schrijven. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij veel ervaring. Hij houdt zich namelijk al sinds zijn tienerjaren met blockchain bezig.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.