Elon Musk wil 420 miljoen Dogecoin voor zijn NFT

Elon Musk heeft op Twitter een heuse NFT aangekondigd. De CEO van Tesla deelde een technotrack over NFT’s om te verkopen als NFT.

Liever Doge dan dollars

Beeple, de kunstenaar die vorige week zijn NFT via veilinghuis Christie’s verkocht voor 69 miljoen dollar, biedt 69 miljoen dollar. Elon Musk weigerde en wil geen dollars van Mike Winklemann, de echte naam van Beeple. In plaats daarvan, accepteert Musk alleen Dogecoin. Musk accepteert 420 miljoen stuks, dat is tegen de huidige Doge koers iets meer dan 12,5 miljoen euro.

420 staat voor 4:20 of 4/20. Amerikaanse stoners zien dat als een soort feestdag en er wordt dan ook volop geblowd. Wellicht is dit een knipoog naar die keer dat Elon Musk bij de podcast van Joe Rogan een joint op stak.

Technoking of Tesla

Het nieuwe nummer verklaart ook waarom Musk voortaan door het leven gaat als Technoking of Tesla. De songtekst van het nummer, die vergezeld wordt door een draaiende trofee met de woorden HODL en computer, beschrijft het concept van digitaal eigendom in een notendop: ‘NFT voor je ijdelheid, computers slapen nooit, het is geverifieerd, het is gegarandeerd.’

Voor de gelegenheid heeft Beeple een nieuw kunstwerk gedeeld.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Schit ter rend ?
    Nfts gaan nog eens heul groot worden
    Oh, wacht…

    16 maart 2021
  • Ge- wel- dig ???

    16 maart 2021