Ted Cruz: ‘links’ haat Bitcoin omdat ze er geen controle over hebben

Ted Cruz, de senator van Texas, is een grote fan van bitcoin. Dit stopt hij niet onder stoelen of banken en hij bezit zelf ook wat satoshi. In een tweet liet hij weten dat ‘links’ bitcoin haat, omdat ze er geen controle over hebben. Daarnaast gebruikt hij de trucker-situatie in Canada als voorbeeld.

Situatie in Canada

Ted Cruz houdt niet van Justin Trudeau, de president van Canada. In een speech op de Conservative Political Action Conference (CPAC) – naar eigen zeggen ‘de grootste en meest invloedrijke bijeenkomst van conservatieven in de wereld’ – zegt Ted Cruz het volgende: “Een van de redenen dat ik zo bullish ben op crypto, is omdat het gedecentraliseerd is.” Hierdoor is het bruggetje naar Canada makkelijk gemaakt.

Bitcoin is decentraal, en daardoor niet te controleren of reguleren door een overheid. Onlangs zijn er trucker-protesten geweest in Canada, die mede-gefinancierd werd door bitcoin-donaties. Dit stootte tegen het zere been van de Canadese overheid, die de bankrekeningen van truckers – en hun supporters – wilden bevriezen. Toen de overheid wilde ingrijpen bij donerende bitcoiners, kwamen ze in aanraking met het decentrale karakter van bitcoin; ze konden geen bitcoin wallets bevriezen.

Justin Trudeau en zijn optreden tegen truckers

In zijn speech benoemde Cruz de naam ‘Justin Trudeau’. Na een korte stilte liet het publiek van zich horen. Ze zijn, net als velen in de bitcoin community, duidelijk geen fan van het optreden van de Canadese president tijdens de trucker-protesten.

Het voorbeeld over Canada om de fondsen van truckers en donateurs te bevriezen, kreeg nog meer negatieve feedback van het publiek. En voordat hij over de ‘linksen’ begint, haalt hij een quote van Nunchuck aan, dat tijdens de protesten gericht was naar de Canadese overheid.

Het antwoord van Nunchuck heeft positieve reacties gekregen vanuit de crypto community. Ze omschrijven precies wat bitcoin zo decentraal maakt en eindigen met een knipoog naar de Canadese overheid. “Wanneer de Canadese dollar waardeloos wordt, zullen we jullie ook helpen”, aldus Nunchuck.

De uithaal naar ‘links’

Ted Cruz beschrijft in zijn tweet dat ‘links’ geen bitcoin wil. Waar dit vandaan komt, blijkt later in zijn speech, waarbij hij China en Elizabeth Warren aanhaalt. “De Chinese overheid en Elizabeth Warren willen jullie beiden in controle hebben. Je fondsen, je spaarrekening, je leven, je kinderen. We moeten de middelen om de burgers te controleren kapot maken.”

De uitspraak over dat links geen bitcoin wil, werd niet gewaardeerd door veel mensen uit de crypto community, die zeggen dat bitcoin niet politiek is. “Laten we proberen om bitcoin niet te veranderen in een soort van Democraat vs Republikein standpunt. Bitcoin en crypto in het algemeen zouden voor alle mensen moeten zijn, ongeacht hun politieke ideologie.”


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.