Tel Aviv Stock Exchange (TASE) gaat aan de slag met crypto

De Tel Aviv Stock Exchange (TASE), de beurs van Israël, ziet dat het niet meer om crypto heen kan. De beurs heeft via een persbericht laten weten dat het onder andere een blockchainplatform wil oprichten. Hierdoor kunnen mensen via TASE investeren in crypto.

Een blockchain platform en smart contracts

Dit plan is onderdeel van de net gepubliceerde ontwikkelingsstrategie voor 2023-2027. Volgens het persbericht dat de TASE publiceerde, heeft het naast een blockchainplatform nog veel meer plannen die in het voordeel van crypto kunnen werken.

Zo heeft de TASE gezegd dat ze het gebruik van innovatieve technologieën willen versterken. Hieronder valt ook het tokenizen (een token maken) van verschillende activaklassen. Daarnaast willen ze zelfs smart contracts (slimme contracten) gaan implementeren. Dit zou groot nieuws zijn als bijvoorbeeld Ethereum of Cardano hiervoor gebruikt zou worden.

De komende vijf jaar wordt belangrijk

Ittai Ben Zeev, de CEO van TASE, zei dat de komende vijf jaar een uitgelezen kans zijn om een actieve rol te spelen in de technologische revolutie van de wereldwijde kapitaalmarkten. “Het plan anticipeert op de behoeften van de markt en tilt de ontwikkeling en het beheer van innovatieve diensten en producten naar een hoger niveau”, zo is te lezen uit het persbericht.

“We zullen niet alleen deelnemen aan de verandering, maar streven ernaar deze te leiden; we zullen ons thuisvoordeel in Israël benutten om Fintech te adopteren en te ontwikkelen en TASE te positioneren als een knooppunt van diensten en producten. TASE zal ook de activiteit van de lokale kapitaalmarkt uitbouwen om de economische kracht van Israël en de wereldwijde activiteit te evenaren en deze unieke kans voor groei en uitbreiding van haar activiteit te benutten.”

De beurs heeft plannen om om de huidige infrastructuur van TASE te verbeteren met nieuwe technologische oplossingen. De nieuwe strategie zou er volgens het management voor zorgen dat TASE de komende vijf jaar zal groeien met meer dan 10%.


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.