ICO van 1,7 miljard dollar Telegram illegaal verklaard

De Amerikaanse financiële waakhond heeft besloten dat de tokenverkoop van Telegram Open Network (TON) illegaal was. Met deze ICO heeft Telegram 1,7 miljard dollar opgehaald.

Geen duidelijke feedback van SEC

TON heeft aan al haar investeerders een mail gestuurd waarin ze verklaren dat ze al 18 maanden bezig zijn om feedback van de United States Securities and Exchange Commission (SEC) te krijgen. Ze zijn het namelijk niet eens met het besluit van de SEC. TON schrijft:

“We waren verrast en teleurgesteld dat de SEC ervoor koos de rechtszaak onder deze omstandigheden in te dienen en we zijn het niet eens met de juridische positie van de SEC.”

De hoorzitting is gepland voor 24 oktober

In de mail verklaarde Telegram dat zij blijven onderzoeken om de situatie op te lossen. Een van de middelen die ze kunnen en willen gebruiken is om de hoorzitting uit te stellen. Nadat de SEC de initial coin offering (ICO) van Telegram onwettig verklaarde, is de gerechtelijke hoorzitting gepland op 24 oktober in New York.

In navolging van het nieuws tweette Nathaniel Popper van de New York Times (tevens schrijver van Digital Gold) op 12 oktober om te wijzen op de betrokkenheid van grote, ervaren investeerders. Benchmark, Sequoia en Lightspeed namen namelijk ook deel aan de ICO van 1,7 miljard dollar. Hij schreef:

Kritiek op SEC vanwege uitblijven duidelijkheid cryptobeleid

De SEC wordt door de cryptowereld bekritiseerd vanwege het gebrek aan duidelijkheid met betrekking tot cryptocurrency’s en ICO’s. Eind september stuurde een groep wetgevers van het Amerikaanse congres een brief aan Jay Clayton, de voorzitter van de SEC. Hierin werd de SEC opgeroepen duidelijke richtlijnen over cryptocurrency’s te geven. Eerder organiseerde de Republikeinse Lid van het Huis van Afgevaardigden van de Verenigde Staten Warren Davidson, een rondvraag over cryptocurrency. Deelnemers konden zo hun bezorgdheid uitten over het bestaande wettelijke kader voor ICO’s en crypto.

Eerder dit jaar bekritiseerde John Berlau, een senior lid van het libertarische denktank Competitive Enterprise Institute, de benadering van de SEC om cryptocurrency’s te reguleren. Het argument is dat de verstikkende regels transformatieve innovatie doodt. Hij betoogde ook dat de controle van de SEC de functionaliteit van blockchain-technologie zou kunnen bedreigen als het bureau cryptocurrency’s als effecten (security’s) beschouwt.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.