Categorieën: ICORegulering

ICO van 1,7 miljard dollar Telegram illegaal verklaard

De Amerikaanse financiële waakhond heeft besloten dat de tokenverkoop van Telegram Open Network (TON) illegaal was. Met deze ICO heeft Telegram 1,7 miljard dollar opgehaald.

Geen duidelijke feedback van SEC

TON heeft aan al haar investeerders een mail gestuurd waarin ze verklaren dat ze al 18 maanden bezig zijn om feedback van de United States Securities and Exchange Commission (SEC) te krijgen. Ze zijn het namelijk niet eens met het besluit van de SEC. TON schrijft:

“We waren verrast en teleurgesteld dat de SEC ervoor koos de rechtszaak onder deze omstandigheden in te dienen en we zijn het niet eens met de juridische positie van de SEC.”

De hoorzitting is gepland voor 24 oktober

In de mail verklaarde Telegram dat zij blijven onderzoeken om de situatie op te lossen. Een van de middelen die ze kunnen en willen gebruiken is om de hoorzitting uit te stellen. Nadat de SEC de initial coin offering (ICO) van Telegram onwettig verklaarde, is de gerechtelijke hoorzitting gepland op 24 oktober in New York.

In navolging van het nieuws tweette Nathaniel Popper van de New York Times (tevens schrijver van Digital Gold) op 12 oktober om te wijzen op de betrokkenheid van grote, ervaren investeerders. Benchmark, Sequoia en Lightspeed namen namelijk ook deel aan de ICO van 1,7 miljard dollar. Hij schreef:

Kritiek op SEC vanwege uitblijven duidelijkheid cryptobeleid

De SEC wordt door de cryptowereld bekritiseerd vanwege het gebrek aan duidelijkheid met betrekking tot cryptocurrency’s en ICO’s. Eind september stuurde een groep wetgevers van het Amerikaanse congres een brief aan Jay Clayton, de voorzitter van de SEC. Hierin werd de SEC opgeroepen duidelijke richtlijnen over cryptocurrency’s te geven. Eerder organiseerde de Republikeinse Lid van het Huis van Afgevaardigden van de Verenigde Staten Warren Davidson, een rondvraag over cryptocurrency. Deelnemers konden zo hun bezorgdheid uitten over het bestaande wettelijke kader voor ICO’s en crypto.

Eerder dit jaar bekritiseerde John Berlau, een senior lid van het libertarische denktank Competitive Enterprise Institute, de benadering van de SEC om cryptocurrency’s te reguleren. Het argument is dat de verstikkende regels transformatieve innovatie doodt. Hij betoogde ook dat de controle van de SEC de functionaliteit van blockchain-technologie zou kunnen bedreigen als het bureau cryptocurrency’s als effecten (security’s) beschouwt.

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recente artikelen

Primeur: Bitcoin beurs Coinbase en BlockFi maken zich op voor beursgang (IPO) in Amerika

Opvallend nieuws van de New York Times. Cryptocurrency beurs Coinbase zou zijn begonnen met de…

14 uur geleden

‘Veiligheid is de grootste uitdaging voor decentrale financiële sector (DeFi)’

De decentrale financiële (DeFi) sector is in de afgelopen maanden enorm gegroeid. Was het DeFi-ecosysteem…

15 uur geleden

DeFi cryptocurrency van Kyber Network stijgt door staking

Er gaat geen dag voorbij gegaan zonder dat een of ander gedecentraliseerd financieel platform de…

18 uur geleden

Peter Brandt verwacht 23% groei in waarde ethereum ten opzichte van bitcoin

Oude rot in het vak Peter Brandt verwacht dat de koers van ethereum beter zal…

20 uur geleden

Chainlink en DeFi platform Nexo kondigen samenwerking aan, koers blijft maar stijgen

Nexo heeft een partnerschap aangekondigd met Chainlink, een gedecentraliseerd oracle netwerk dat is gebaseerd op…

20 uur geleden

Win 5x bitcoin hardware wallet Trezor Model T ter waarde van 180 euro

BTC Direct en SatoshiLabs, bekend van hardware wallet Trezor, werken samen om bitcoin nog simpeler…

2 dagen geleden

BTC Direct introduceert BLOX! Dé alles-in-een crypto app

Check it out!