Bitcoin breekt door 20.000 dollar en meteen storing bij berichtendienst Telegram

Begin deze week lagen veel Google-diensten er even uit. Nu heeft berichtenapp Telegram te maken met een storing. Telegram is ontzettend populair bij bitcoiners, er zijn veel groepen waar de cryptocurrency wordt besproken.

Storing sinds 14:15 uur

Sinds 16 december heeft Telegram te maken met een storing. De berichtendienst is net zo internationaal als bitcoin en wordt over de hele wereld gebruikt. De storing treft dus niet alleen Nederland. De storing lijkt te zijn begonnen om 14:15 uur. Berichten kunnen niet verzonden worden en worden ook niet afgeleverd. Berichten blijven in de digitale wachtrij hangen.

Voornamelijk Europa en Midden-Oosten

Telegram meldt zelf dat vooral Europeanen en gebruikers uit het Midden-Oosten te maken hebben met de storing. De storing valt samen met het moment dat de bitcoin koers door de 20.000 dollar heen brak. Het is natuurlijk niet te bewijzen of er een causaal verband is, maar de timing is wel mooi.

Bitcoin breekt door 20.000 USD

Bitcoin heeft zich vandaag van zijn beste kant laten zien, door met meer dan 1.500 dollar binnen één dag te stijgen. De munt was vannacht ‘maar’ 19.300 dollar waard, maar tikte vanmiddag zelfs al de 20.800 USD aan. Bitcoin is nog nooit zo veel waarde geweest en we zitten nu dan ook in een price discovery modus. Ofwel, er is geen precedent, niemand weet waar dit stopt en de markt onderzoekt nu wat bitcoin werkelijk waard is.

Winstgevende dagen

Op dagen zoals vandaag is het leuk om naar de grafieken te kijken. Vooral de bitcoin profitable days grafiek is fantastisch. Die staat nu op 99,99 procent. Ofwel, als je naar de hele geschiedenis van bitcoin kijkt, dan moet je wel heel erg je best hebben gedaan om nu op verlies te staan.

Hij staat niet op 100% omdat de koers op moment van schrijven iets is gezakt ten opzichte van het hoogtepunt van 20.800 dollar.

Toon is hoofd Marketing & Communicatie bij BLOX. Zo nu en dan maakt hij er graag de tijd voor vrij om een bijdrage te leveren aan deze nieuwssite. Toon schrijft dan vooral over de opmerkelijke gebeurtenissen en zet zijn overtuigingskracht in om bitcoin onder het grote publiek bekend te maken. Hij was onder meer te gast bij NOS, RTLZ, De Telegraaf, FD, Marketingfacts, BNR, Quote, Satoshi Radio en Bitcoin Magazine.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Klopt want precies om half 3 ontplofte Telegram van de felicitaties en gifjes en toen deed die het niet meer ligt helemaal plat man man man

    16 december 2020
  • Zo gaat dat met die nieuwe technologie. Komt goed. Kopen kopen kopen!

    16 december 2020