Tennisster Serena Williams investeert in Coinbase

Opvallend nieuws: tennisster Serena Williams vertelt dat ze investeert in cryptocurrency exchange Coinbase. Dat doet ze met haar investeringsmaatschappij Serena Ventures. Deze investeringsmaatschappij was in het geheim al in 2014 opgericht, zo laat Serena Williams weten op haar Instagram. Ze investeert niet alleen in Coinbase, maar ook in allerlei andere bedrijven:

In haar Instagrampost zegt ze het volgende:

“In 2014 (ja, ik weet dat ik een geheim kan houden) lanceerde ik Serena Ventures met de missie om kansen te bieden aan oprichters in een hele reeks industrieën. Serena Ventures investeert in bedrijven die divers leiderschap, individuele empowerment, creativiteit en kansen omarmen.”

Een flink portfolio

Op de website van Serena Ventures kunnen we vinden dat de tennisster al in verschillende startups heeft geïnvesteerd. Voor een flink bedrag ook, het totale portfolio beslaat meer dan dertig bedrijven met een gezamenlijke waarde van meer dan 12 miljard dollar. Het is niet duidelijk hoeveel er in Coinbase is geïnvesteerd.

Volgens Coindesk is de investering van Serena Williams in Coinbase geen verrassing. Williams’ echtgenoot is Alexis Ohanian. Hij is de oprichter van Reddit en heeft ook een eigen investeringsmaatschappij waarin hij in Coinbase heeft geïnvesteerd.

Eigen kledinglijn

Volgens Forbes was Serena Williams in 2018 de bestbetaalde atlete, al voor het derde jaar op rij. Ze verdient naar schatting 18 miljoen dollar per jaar. Naast haar tenniscarrière is ze ook op andere vlakken actief. Zo heeft ze een eigen kledinglijn met bijbehorende accessoires.

Als sportvrouw is Serena Williams enorm succesvol. Ze heeft maar liefst 23 Grand Slam titels gewonnen, en heeft 14 Grand Slam dubbel titels gewonnen samen met haar zus Venus Williams. Daarnaast heeft ze vier gouden medailles gewonnen bij de Olympische Spelen.

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.