Terra gaat ‘strijd’ aan met MicroStrategy en koopt 5.000 bitcoin voor 230 miljoen dollar

De planten water geven, wat emails schrijven, 230 miljoen dollar (207 miljoen euro) aan bitcoin kopen, het huis stofzuigen, McDonald’s halen en met de hond wandelen. Het is zomaar een dag uit het leven van Do Kwon, de oprichter van Terra, het stablecoin platform dat voor miljarden aan bitcoin koopt.

Met de aankoop van 207 miljoen euro van vandaag voegt de Luna Foundation Guard weer 5.040 bitcoin aan de reserves toe. In totaal heeft het nu 35.768 bitcoin in bezit om de waarde van de TerraUSD (UST) te dekken. Stap voor stap komt Do Kwon hiermee dichter bij zijn doel om na Satoshi Nakamoto de grootste bitcoin holder ter wereld te zijn.

Terra zet de achtervolging op MicroStrategy in

Om de op één na grootste bitcoin holder ter wereld te worden moet Terra in eerste instantie het MicroStrategy van Michael Saylor voorbij. Die geven zich echter niet zomaar gewonnen, want ook MicroStrategy kocht deze week weer 4.167 bitcoin voor 171 miljoen euro.

Hiermee heeft het bedrijf van CEO Michael Saylor een totaal van 129.218 bitcoin in bezit. Die bitcoin kocht het voor 3,97 miljard dollar (3,57 miljard euro) tegen een gemiddelde koers van 30.700 dollar (27.630 euro) per stuk. Waarmee het al een behoorlijke winst heeft weten te realiseren.

Terra heeft na de nieuwe aankoop van vandaag 35.767 bitcoin op de balans staan. Goed voor een waarde van 1,6 miljard dollar (1,44 miljard euro). Om MicroStrategy in te halen moet het dus nog tenminste meer dan 93.451 bitcoin uit de markt halen. Als Do Kwon zijn woorden weet waar te maken, dan staat ons nog een hoop vuurwerk te wachten.

10 miljard dollar aan bitcoin

Het plan is om uiteindelijk voor 10 miljard dollar (9 miljard euro) aan bitcoin op de balans te hebben. Ook daarna wil Terra de reserves blijven uitbreiden op basis van de uitgifte van nieuwe UST. Dankzij het succes van het platform is UST in korte tijd uitgegroeid tot de meest succcesvolle decentrale stablecoin op de markt. Op CoinMarketCap is UST terug te vinden op plek 14 met een market cap van 16,69 miljard dollar (15 miljard euro).

Hiermee moet UST onder andere het gecentraliseerde Tether nog voor zich laten. Tether heeft namelijk een market cap van 82,45 miljard dollar (74 miljard euro). Als het op dit tempo doorgaat, dan hoeft het niet lang te duren voordat Tether de hete adem van UST in de nek voelt. “De makkelijkste manier om Terra te begrijpen is dat we bitcoin gebruiken om een decentrale valutareserve op te bouwen voor de Terra stablecoin.” Aldus Do Kwon over de plannen van Terra.

We zijn pas net begonnen

Natuurlijk doet Do Kwon geen uitspraken over de precieze momenten waarop Terra hun bitcoin aankopen doet, aangezien dat in potentie de markt kan bewegen. Wel laat hij via Twitter weten dat ze wat hem betreft “pas net begonnen zijn”.

Als de plannen van Do Kwon en zijn kompanen slagen, dan duurt het niet lang voordat Terra de grootste bitcoin whale in het digitale water is. Je kunt de wallet van Terra in de gaten houden via Blockchair, een blockchain explorer waar iedere transactie terug te vinden is.


Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.