Terra Luna Classic (LUNC) schiet in maand tijd met 430% omhoog

Luna Classic (LUNC), de token die in mei voor miljarden aan waarde verloor, is de laatste maand aan een wederopstanding bezig. Een paar fanatiekelingen hebben het project na de ineenstorting opgepakt en boeken nu hun eerste succes. De afgelopen maand is de LUNC koers met 430 procent gestegen.

Luna Classic on fire

De LUNC token lijkt momenteel van geen ophouden te weten. Vandaag steeg de coin meer dan 50%, de afgelopen week noteerde het project een koerswinst van 137%, de afgelopen maand steeg het 430% en de afgelopen 3 maanden zelfs 600%. Bitcoin doet het veel minder goed, met een verlies van 0,30 procent in de afgelopen 24 uur.

LUNC/USD

Met deze koersstijgingen lijkt Luna Classic bezig met een wederopstand. Qua market cap (totale marktwaarde) heeft het project echter nog een lange weg te gaan. Die staat momenteel op ongeveer 3,2 miljard euro, waarmee het op CoinMarketCap op plek 26 terug te vinden is. Daarmee is Luna Classic echter nog ver verwijderd van het oude record van ongeveer 20 miljard dollar. Dat maakt deze wederopstanding niet minder bijzonder, want vrijwel niemand had na de implosie in mei nog vertrouwen in het project.

Wat is er aan de hand?

Luna Classic is al vanaf 26 augustus aan een indrukwekkende run omhoog bezig. Dat heeft te maken met het feit dat het platform op die datum nieuw leven is ingeblazen. Op die datum waren namelijk 74 procent van de originele validators overgestapt op de nieuwe V22 software. Deze upgrade maakte het niet alleen mogelijk om weer LUNC te staken, maar bevat ook de code voor een burn-initiatief. Burning is het fenomeen waarbij tokens voorgoed worden vernietigd. Het gaat om een burn van 1,2 procent.

Voor dat initiatief staat op 20 september aanstaande een stemronde op het programma. Als die positief uitpakt voor het voorstel, dan gaat er een hoop LUNC verbrand worden. De eerste belangrijke stap is gezet, het herstarten van het staking- en governance-proces op de Luna Classic blockchain. De volgende belangrijke doelstelling is om de 6,5 biljoen LUNC tokens omlaag te brengen.

“Burn burn burn”

De problemen voor de originele LUNA token ontstonden tijdens de ineenstorting van de Terra USD stablecoin van het project. In een poging de koppeling met de dollar te behouden, werden er ongelooflijke hoeveelheden LUNA bijgedrukt. Die inflatie heeft uiteindelijk geleid tot een omloop van 6,5 biljoen LUNA tokens. Een hoeveelheid die de koers van de token compleet heeft doen crashen. Nu de Luna Classic blockchain draait en de tokens door het leven gaan als LUNC, is de volgende grote doelstelling om dat aantal van 6,5 biljoen omlaag te brengen.

Volgens het huidige herstelplan moeten die 6,5 biljoen tokens teruggebracht worden naar 10 miljard tokens via het burn-mechanisme. Het probleem is echter dat deze burn-belasting de tokens op gecentraliseerde beurzen niet raakt. De Luna Classic gemeenschap hoopt dan ook dat de grote beurzen het initiatief steunen en meedoen aan het verbranden van de tokens. Doen de grote beurzen niet mee, dan worden de Luna Classic holders die hun munten buiten de beurzen bewaren onredelijk hard getroffen. 


Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Toch WEER een antihouding van btcdirect op Lunc.. beurzen weten al geruime tijd wat bedoeling is dus zal het wel bekend zijn. Maar het slotstuk van dit verhaal moet mensen nog steeds bang maken heb ik het idee.idd veel mensen haten Lunc omdat ze het schip in zijn gegaan

  8 september 2022
  • Hoi Jokertje!

   Wat jammer dat je onze artikelen een ‘anti-houding’ vindt hebben. We proberen het nieuws rondom LUNC zo genuanceerd mogelijk te brengen. We hebben daarom eergisteren een extra lang artikel aan deze coin (en zijn community) gewijd: https://nieuws.btcdirect.eu/terra-luna-classic-lunc-stijgt-67-waarom-geloven-lunatics-in-het-herstel/. Hopelijk is deze onzijdiger in jouw ogen.

   Vriendelijke groet,
   Kasper Wienk

   8 september 2022
   • Beste
    Gaat BLOX meedoen met de burn?
    Dat zou alvast een teken zijn van “geloof” in het project.

    8 september 2022
 • Wat houdt “buiten de beurzen” precies in? Zit de crypto die op BLOX verhandeld worden bijvoorbeeld binnen of buiten de beurs?

  8 september 2022
  • Hoi Rob,

   Binnen de beurs!

   Vriendelijke groet,
   Kasper Wienk

   8 september 2022
   • Goed om te weten. Dank!

    8 september 2022
   • En als de beurzen wel mee doen wie wordt er dan onredelijk hard getroffen?

    8 september 2022
 • Is Lunx op bitvavo binnen of buiten de beurs ? gr robin

  8 september 2022
  • Zou ik ook graag willen weten

   8 september 2022
 • Leuk zo’n shitcoin pump… de zoveelste en zoals altijd gaat ook deze keihard dumpen.

  8 september 2022
  • Traden Wim niet zomaar raak lullen…..de afgelopen jaar is Bitcoin de grootste dump.
   de makkelijkste om short te gaan is LUNC

   8 september 2022
 • Er waren goede redenen waarom lunc crashte en nu zijn er goede redenen waarom het weer terug naar zijn oude waarde gaat. Lunc is geen shitcoin zoals shiba of doge en zoveel anderen. Het heeft heel veel use cases en dus ook een goede toekomst. Dyor

  8 september 2022
 • De crypto die op Bitvavo wordt verhandeld. Valt deze ook binnen de beurs?

  8 september 2022
 • Is een lekker Luna hoop de Max van 250 euro gaat eraf soon!!

  8 september 2022
 • Toch wel straf weer dat de vragen betreffende of Bitvavo in de beurs hoort weer volledig worden genegeerd.
  Word Bitvavo weer de pispot in dit gehele gedoe?

  8 september 2022
 • Ja , waarom antwoorden ze niet op dat van bitvavo ?

  9 september 2022
 • Voor de mensen met de Bitvavo vraag: als je je fondsen op de exchange hebt staan, zijn dat fondsen binnen de beurs.

  9 september 2022
  • Wat bedoel je hier precies mee? Dus als je gewoon luna op bitvavo gekocht hebt is dat niet automatisch?

   9 september 2022
   • Hoi Anoniem!

    Wat bedoel je met automatisch?

    Groet,
    Kasper Wienk

    9 september 2022
    • Je zegt als je de fodsen op exchange hebt staan. Als ik luna op bitvavo aankoop, staat dit dan niet automatisch op exchange?

     9 september 2022
     • Als je ze niet van de exchange afhaalt, staan ze inderdaad op de exchange!

      Groet,
      Kasper Wienk

      9 september 2022
 • Dus mensen die willen hodlen en het op hun ledger zetten kunnen het hele burn verhaal vergeten?

  9 september 2022
 • Ik heb terra classic gewoon op bitvavo gekocht zijn ze dan geldig ? Geen idee wat exhange inhoudt

  9 september 2022
 • doet Blox mee aan de Lunc burn op 20 september? off-chain dan

  10 september 2022
 • wat ik leuk vind ik vraag of blox meedoet aan de burn en mijn post word lekker gewoon verwijdert , heeft blox geheimen of willen ze niks kwijt ofzo????

  11 september 2022
 • en opnieuw word mijn post verwijdert omdat ik vraag of blox meedoet met de burn ???????? waarom ????? is een gewone godsimpele vraag maar geen probleem trek er lekker screenschots van . doe zo verder zou ik zeggen

  11 september 2022
  • Ik zie gewoon alle reacties van je staan hoor er is niks verwijderd

   11 september 2022