ieronder de

Terra Luna Classic stijgt 170%, dit is waarom

Terra Luna Classic (LUNC) is deze week met 170% gestegen. Leeft het project weer of is dit een eenmalige opleving? Er is nieuws en er is een gerucht. Het nieuws is dat bij elke transactie 1,2% uit de roulatie gehaald wordt.

Het gerucht gaat dat LUNC gelist wordt op Robinhood, maar dat is niet bevestigd.

https://twitter.com/luncvalidator/status/1565357562077364224

Terra Luna Classic krijgt flinke oppepper

Hieronder de koers van LUNC deze week. De grafiek komt BLOX en laat zien dat de koers van dieptepunt tot hoogtepunt met 170% is gestegen. Op het moment van schrijven wordt de cryptocurrency voor 0,00025 euro verhandeld.

Dat klinkt helemaal fantastisch, maar in april werd de maan echt behaald, toen werd LUNA verhandeld voor 106 euro, de hoogste waarde ooit.

Terra: van hero naar zero

Terra werd de hemel ingeprezen omdat ze veel bitcoin kochten om hun stablecoin op waarde te houden. De stablecoin werd grotendeels op waarde gehouden door de koppeling met LUNA. Als UST minder waard werd, kocht Terra LUNA en als UST te veel waard dreigde te worden dan werd juist LUNA gekocht.

Maar een maand later stortte het hele kaartenhuis in elkaar en verloor LUNA 99,99% van de waarde. Do Kwon, de CEO van Terraform Labs en verantwoordelijke voor de ineenstorting, zette snel een nieuwe Terra-blockchain op. De gefaalde munt werd omgedoopt tot Luna Classic en die is deze week zo hard gestegen.

Dus de munt die voorheen LUNA heette, wordt nu LUNC (classic) genoemd. Daarnaast is er ook een LUNA 2.0, maar daar gaat dit artikel niet over.

Voorstellen om Luna Classic nieuw leven in te blazen

Sinds de klapper van Terra in mei zijn de inspanningen om de oorspronkelijke blockchain nieuw leven in te blazen echter nauwelijks van de grond gekomen. In juni werd voorgesteld om een deel van de transactiekosten te verbranden en de beloningen voor nodes te verhogen. Gek genoeg kwam dit voorstel van de community, en niet van Terraform Labs, zij hadden op dat punt de blockchain al verlaten.

Daarnaast was er nog een voorstel, om 1,2% van alle verhandelbare coins uit de roulatie te halen.

Al die tijd ging LUNC, de munt van Terra Classic, door met handelen. De liquiditeit is als een pudding in elkaar gezakt en als een van de weinige actieve ontwikkelaars iets te melden had, was dat direct reden voor volatiliteit in het Terra Classic-ecosysteem waren voldoende om speculatie aan te wakkeren.

Belasting op Terra Classic

En nu de reden waarom de koers juist deze week zo hard is gestegen. Edward Kim diende een voorstel in om 1,2% belasting te heffen op elke transactie. In zijn post op het Terra Classic-forum legt hij de mogelijke voor- en nadelen van een dergelijke update uit en nodigt hij uit tot discussie van andere communityleden.

Maar wat hoopt het verbranden en belasten van Luna Classic-transacties precies te bereiken? Hoe kan de gemeenschap de belasting op grote beurzen afdwingen? Hier zijn nog geen antwoorden voor gevonden.

Weinig invloed op koers

Het idee om crypto uit de roulatie te halen is niet nieuw, en het concept hierachter is doodsimpel. Als het aanbod afneemt, en de vraag blijft hetzelfde, dan stijgt de koers. Althans, dat is de theorie.

Het nieuwsplatform van BTC Direct, waarop jij nu dit artikel leest, gaat veranderen. De website wordt overgenomen door onze partner BLOX. Hierdoor gaan een aantal dingen veranderen. Benieuwd wat? Klik dan op de afbeelding of deze link: https://nieuws.btcdirect.eu/btc-direct-nieuws-wordt-blox-nieuws/

In de praktijk heeft dit weinig invloed op de werkelijke vraag en aanbod. En bij veel coins die zo’n mechanisme hanteren zie je de koers ook niet echt opveren. Bij veel projecten (zoals BNB) is het vooral een stukje marketing waar wellicht vooral beginnende crypto-investeerders intrappen.

Meeste transacties op beurzen

Hopelijk zijn er niet veel nieuwe investeerders die in het verhaal van Luna Classic trappen. Ja er worden coins uit de roulatie gehaald, maar dat is alleen als je tokens van wallet A naar wallet B stuurt. De handel vindt namelijk vooral plaats via partijen zoals BLOX, Binance en Kucoin en daar worden transacties niet op de blockchain van LUNC bijgeschreven. Het gebeurt in een gesloten systeem en het is ondenkbaar dat Edward Kim en de zijnen deze partijen kan ompraten om coins uit de roulatie te halen.

De community van Luna Classic probeert het wel, ze hebben een petitie ingediend bij Binance om de belasting van 1,2% te implementeren op de beurs.

Een waarschuwing voor nieuwe crypto-investeerders: kijk uit met beloftes van projecten. Luna Classic draagt niets (meer) bij aan het crypto-ecosysteem. Ja, de koers kan weer een pump krijgen, maar daarna is het wachten op de onvermijdelijke dump.

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Wat een slecht stuk zeg de burn vind plaats onchain en Binance gaat daarin mee.

  Daarnaast heeft @vegasmorph de burn bedacht.

  Beter je huiswerk doen .

  2 september 2022
  • hou je bek

   4 september 2022
   • Sterke reactie Dennis

    5 september 2022
   • oh

    6 september 2022
   • Zooo…..dat heeft toegevoegde waarde. zeer intelligent!

    6 september 2022
 • Wat een dom zelfbedacht verhaal, waarschijnlijk ben je ooit een hoop geld verloren!

  3 september 2022
 • De burn van deze coins is zelfs nog niet actief.
  Deze start rond 12 september.
  En binance gaat wel mee in de burn.
  Research before you tell something!

  3 september 2022
 • boeeeeee boe boe wat een slechte info zeg alles is al op ze plaats bij lunc burn 1.2% per 12 sept,staking al live,binance,kucoin, etc etc komen onboard om mee te doen dus flinke stappen vooruit.van schroots opbouwen luna classic daar is de focus beter dan luna 2.0

  3 september 2022
 • Wat een slecht artikel….DYOR

  3 september 2022
 • Wat een slecht artikel zeg. Luna classis is back in game nieuwe shiba
  Jij slechte schrijver jij ontslag neem jij geen huiswerk maak jij teveel drink

  3 september 2022
 • Dit is toch geen serieus artikel?
  Wat een ongelooflijk zielige mening.
  Ga ff ergens anders op haten

  3 september 2022
 • Inderdaad geschreven zonder kennis van de feiten, er is inmiddels in korte tijd 6% van de totale supply onttrokken. 12 september gaat het helemaal los

  3 september 2022
 • Als je geen moer weet moet je ook geen troep opschrijven over crypto ZEKER niet over TERRA classic
  Zoek nieuwe spannender topicstarter waar je mogelijk wel over kan schrijven want in crypto wereld ben je echt een amateur

  3 september 2022
 • Dit artikel is idd totale nonsense, maar let er wel op dat 12 sept de burn niet live gaat. 12 sept gaat de update live, rond de 20e kunnen we de 1.2% burn gaan verwachten. Ondanks dat denk ik wel dat 12 sept een lekker zakcentje wordt.

  5 september 2022
  • Haay, heb je hier veel verstand van?
   Kan jij mij wat uitleggen .

   Gr lisa

   5 september 2022
   • Wat wil je weten Lisa ???

    5 september 2022
   • Wat wil je weten Lisa ???

    6 september 2022
 • Onnozelaars

  5 september 2022
 • Allemaal veel geld met luna verloren zo te zien? Luna is een grote shitcoin wat nooit meer wat word.

  5 september 2022
 • waarom is 12 september een belangrijke datum?

  5 september 2022
 • echt een lulverhaal, dit gaat echt nergens over. die vent heeft iets te veel fantasie. ze gaan nu om hoog en het kan gewoon weer een goede conditie worden. hij/zij moet zijn bek houden

  5 september 2022
 • Wat een slecht stukje 🙈
  Wellicht dat de LUNC classic over een jaar ongeveer €0,10 waard is en tegen 2025 boven €1 uitkomt.
  (Misschien al wel eerder)
  12 september gaat het helemaal los! Dat staat vast!
  (toch blijft momenteel voorzichtigheid geboden qua investeren)

  5 september 2022
 • Vraag voor de echte kenners.

  Stel de 12e gaat het lekker omhoog qua waarde. En de 20e nog meer.
  Verkopen of laten staan tot over een paar jaar?

  Ik durf best wel mijn investering te overbruggen om het te laten staan

  6 september 2022
  • Altijd alles verkopen, je moeder, je zus…. alles!

   6 september 2022
 • Hallo Kiran,
  Wat bedoel je met een aardig zakcentje?
  Kan je een beetje uitleg geven?

  Mvg Tovero

  6 september 2022
 • Bitcoin is de enige shitcoin van allemaal vanaf dat de cryptohype is ontstaan.

  6 september 2022