Terra koopt 200 miljoen dollar Avalanche (AVX) om reserves aan te vullen

Terraform Labs (TFL) en de Luna Foundation Guard (LFG) hebben bekendgemaakt in totaal 200 miljoen dollar aan AVAX tokens te kopen van de Avalanche Foundation.

TFL is het bedrijf achter de Terra-blockchain, het protocol achter de UST-stablecoin. Een stablecoin is een munt met een waarde die een-op-een is gekoppeld aan een nationale valuta, in dit geval de dollar. UST is een stablecoin die wordt gedekt door cryptocurrency’s zoals het eigen LUNA en bitcoin. En sinds kort dus ook AVAX!

Stabiliteit van stablecoin UST verbeteren

Specifiek gaat het om twee verschillende deals. Terraform Labs heeft 100 miljoen dollar aan LUNA ingeruild voor AVAX-tokens. Op het eigen Twitter-kanaal legt het team uit waarom: ‘We zijn verheugd om de bloeiende samenwerking te onthullen tussen Avalanche en Terra. Verder zal Terra worden verstevigd met een swap van 100 miljoen dollar tussen $LUNA en $AVAX om de stimulansen van het ecosysteem strategisch op één lijn te brengen.”

Luna Foundation Guard heeft op zijn beurt UST-aandelen gebruikt om nog eens extra 100 miljoen dollar aan AVAX te kopen van de Avalanche Foundation. Daarmee komt de totale investering dus op 200 miljoen dollar te staan.

Deze aankopen zijn bedoeld om de stabiliteit te versterken van Terra’s eigen UST stablecoin, die momenteel een marktkapitalisatie heeft van 16,7 miljard dollar.

Avalanche groeit snel

Do Kwon, de oprichter van Terraform Labs, vertelde Bloomberg dat LFG koos voor AVAX voor zijn UST-reserves vanwege de solide groei in het ecosysteem van de blockchain, evenals de sterke loyaliteit van zijn gebruikers:

‘Avalanche is nog steeds een groeiend ecosysteem – veel ervan wordt gevoed door loyaliteit aan het AVAX-token en gebruikers voelen veel affiniteit met een asset die zich afstemt op AVAX…terwijl voor de gemiddelde Ethereum-gebruiker, het zich afstemmen op Ether niet echt veel betekent.’

Concurrentie op de loer

UST is populair, maar andere projecten proberen ook martkaandeel af te snoepen. Naar verluidt is Near Protocol bezig met de ontwikkeling van een stablecoin genaamd USN. Volgens geruchten zal dit ook een decentrale stablecoin zijn, net zoals UST. Het zijn in ieder geval interessante tijden!

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.