Terrorist van aanslag Nieuw-Zeeland claimde geld te verdienen met het frauduleuze BitConnect

Bij een aanslag op twee moskeeën in Christchurch, Nieuw-Zeeland, zijn 49 doden gevallen. Daarnaast liggen nog zeker 48 slachtoffers in het ziekenhuis.

De dader, Brenton Tarrant (28) heeft de aanslag online opgeëist. Ook zijn er beelden te zien van de schietpartij. Deze beelden zijn snel verwijderd van sociale media zoals Facebook en Twitter.

Verschillende media rapporteren over een document dat door Tarrant geüpload zou zijn. Het gaat om een manifest, waarin hij uitlegt waarom hij deze verschrikkelijke daad heeft begaan. Wat ons opviel aan dit weerzinwekkende document: Brenton Tarrant zegt geld geïnvesteerd te hebben in bitcoin via BitConnect.

Geld geïnvesteerd in BitConnect

De dader heeft het document opgebouwd als een soort interview waarin hij zijn eigen vragen beantwoordt. In het begin stelt hij zichzelf voor, en zegt hij dat hij geld heeft geïnvesteerd in BitConnect. Dit geld heeft hij vervolgens gebruikt om te gaan reizen.

Tarrant geeft geen verdere uitleg of details over zijn investering. Het is dus niet duidelijk hoeveel hij heeft geïnvesteerd, en of er een verband is tussen zijn investering en de aanslag van vandaag.

Bitcoin en het financieren van terrorisme blijft een gevoelig onderwerp. Maar volgens een Amerikaans congreslid is de impact van cryptocurrency op terrorisme minimaal: ‘Cold hard cash is still king.’


Disclaimer: er is tot zover geen bewijs dat dit document legitiem is. Het is ook niet bekend of Brenton Tarrant werkelijk heeft geïnvesteerd in BitConnect. De redactie kan de authenticiteit van dit nieuws dan ook nog niet verifiëren. Het document heet ‘The Great Replacement: Towards A New Society’, en staat sinds kort na de aanslag online.

De comments zijn uitgeschakeld voor dit artikel. 

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin