Analyse: dit is waarom Bitcoin kan terugvallen tot 25.000 dollar

Bitcoin is sinds de bodem meer dan 84% in waarde toegenomen en wordt op dit moment ruim boven de 27.000 dollar verhandeld. In de analyse van vandaag bespreken we eerst de grafiek van Bitcoin op de hogere tijdsframe, zodat we een goed beeld krijgen van de lange termijn trend.

Dit geeft ons reden om optimistisch te zijn, omdat de weerstand van de 25.000 dollar overbrugd is. Toch betekent dit niet dat de Bitcoin koers nu alleen maar gaat stijgen.

Als we namelijk verder inzoomen op de grafiek, dan zien we dat op de 4-uursgrafiek een patroon gevormd is dat kan leiden tot een daling van de koers op de korte termijn …

Weekgrafiek van Bitcoin is bullish

Zoals ik in mijn analyse van afgelopen vrijdag heb aangegeven, is het van cruciaal belang voor de Bitcoin koers dat de weekcandle boven de weerstand van de 25.000 dollar sluit. Dit prijsniveau is namelijk niet alleen belangrijk vanwege horizontale weerstand van een eerdere piek, maar ook vanwege de belangrijke indicator die de koers daar tegenkomt: de 200 Week SMA.

Deze indicator telt de afgelopen 200 weekkoersen bij elkaar op en neemt het gemiddelde. Hierdoor ontstaat de blauwe lijn op de onderstaande grafiek.

BTC/USD 1W

Zoals je kunt zien, heeft de koers een heel aantal weken weerstand ondervonden van deze indicator. In voorgaande bearmarkets was deze indicator juist vaak een ondersteuningsniveau waarop bodems werden gevormd.

In de bearmarkt van de afgelopen twee jaar is de koers echter onder deze 200 Week SMA gezakt. Zoals je weet, verandert een belangrijke ondersteuning vaak in een weerstand wanneer de koers eronder door breekt. Dit is ook de afgelopen tijd gebeurd.

Met de doorbraak van de weerstand ziet de grafiek er nu een stuk positiever uit. Hoewel de koers natuurlijk altijd correcties kan laten zien, is de koers op de lange termijn nu een belangrijke mijlpaal gepasseerd. Het is nu van cruciaal belang om boven deze indicator te blijven om de bullish trend voort te zetten.

Bearish patroon voor Bitcoin

Als we inzoomen op de 4-uursgrafiek, dan zien we dat de koers een patroon vormt dat niet echt bullish is. Het gaat hier om een “falling wedge”, waarbij we steeds hogere hoogtepunten en hogere laagtepunten zien en de koers in een punt wordt gedreven.

Op een gegeven moment zakt de koers naar beneden uit dit patroon. Dit is afgelopen nacht gebeurt.

BTC/USD 4H

De meeste patronen hebben een specifiek koersdoel. In het geval van deze falling wedge ligt dit rond de 25.000 dollar. Of dit iets hoger of lager zal uitpakken, is nu niet relevant.

Het gaat erom dat je bewust bent dat de kans groot is dat er een correctie zal plaatsvinden. Hierbij kan de koers de eerder verbroken weerstand van 25.000 dollar testen als ondersteuning.


Alexander studeert momenteel rechtsgeleerdheid en heeft een politieke achtergrond. Zijn interesse in crypto werd voornamelijk gewekt door het besef dat het huidige financiële systeem niet houdbaar is en op omvallen staat. De blockchain-technologieën kunnen oplossingen bieden.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Beste Alexander,

  Zou het kunnen dat je een “rising wedge” bedoelt?

  Ook lijkt het me mogelijk om op dezelfde 4-uurs grafiek een “ascending triangle” te tekenen met een horizontale “upper trendline” of weerstand rond 28.500 USD die voor een 4e keer werd aangetikt rond 17:00 uur vandaag.

  Benieuwd of er een breakout naar boven of beneden volgt en/of de stijgende trend wordt vervolgd.

  Gr,
  Patrick

  21 maart 2023
 • Beste Alexander,

  Kan het zijn de je een “rising wedge” bedoelt?

  Ook kan je op dezelfde grafiek een “ascending triangle” tekenen met een horizontale “upper trendline” of weerstand rond 28.500 USD die vandaag rond 17:00 uur voor een 4e keer werd aangetikt.

  Benieuwd of er in geval één van beide patronen van tel is een uitbraak naar boven of benden volgt en/of de opwaartse trend wordt verdergezet.

  Mvg,
  Patrick

  21 maart 2023
 • Hahaha, ja retail patronen.. Dat is wat je vooral moet meegeven met de mensen.

  Geef liever mee: BTC gaat naar 33/35k en dan naar 3k en lager. Laat iedereen maar bullish zijn en de mensen die er wat van kennen de boel shorten, voor de allerlaatste keer in crypto. Jawel, volgende maand is het gedaan ermee. Die info krijg je niet van retail patronen, maar van jaren studeren en hard werken.

  Denk aub 2 keer na vooraleer je in het vervolg deze onzin post. Eens de CBDC er komt, is crypto niet meer welkom. Zeker niet nadat het vertrouwen verloren is na de grote crash die komt.

  21 maart 2023
  • totaal geen verstand!!!!!

   23 maart 2023