Wat moeten aandeelhouders Tesla denken over aankoop bitcoin

Ondanks het indrukwekkende rendement dat Bitcoin iedereen geeft, zijn er nog steeds critici die verrast zijn dat Tesla 1,5 miljard dollar in de cryptocurrency heeft geïnvesteerd.

Waarom zou je Bitcoin kopen?

In gesprek met Financial Times zei Jerry Klein, managing director bij Treasury Partners, dat hij geen use case ziet in zakelijk geld dat naar de cryptocurrency markt gaat. In datzelfde artikel schreef de Financial Times dat Campbell Harvey van Duke University alleen maar beren op de weg ziet. Harvey noemt de beslissing van Tesla een risicovolle onderneming die geen enkele onzekerheid op de markt wegneemt, aangezien je je met bitcoin niet kunt indekken tegen fiatgeld.

Wat moeten aandeelhouders wel niet denken

Andere punten van kritiek van analisten en ‘deskundigen’ richten zich vooral op de druk van aandeelhouders. Bitcoin brengt namelijk een beweeglijke koers met zich mee en dit kan verkeerd vallen bij de ietwat conservatievere aandeelhouder. Er wordt gewezen naar eerdere crashes na bullruns, en critici vinden dit riskant. Niet alleen voor Elon Musk, maar voor iedereen met aandelen in Tesla.

Nu moet gezegd worden, de aandelen van Tesla zijn ook alles behalve stabiel. Dus aandeelhouders zijn wel wat volatiliteit gewend.

In de grafiek hieronder is de oranje lijn Tesla, en de blauwe lijn is Bitcoin.

Bron: tradingview

Koers beweegt altijd

Het is vermelden waard dat Bitcoin altijd wel volatiel is geweest en de markt vaak te maken heeft gehad met crashes. Maar elke keer krabbelt de markt weer op en herstelt de koers. Een jaar geleden had Bitcoin te maken met een enorme prijsdaling. Er was veel onzekerheid en het leek of we ​​op weg waren naar een periode van financiële onzekerheid toen de hele wereld vanwege Corona werd afgesloten. En nu, nog geen jaar later, staat bitcoin op zijn allerhoogste punt ooit.

Maar in diezelfde periode (zoals hierboven te zien), is het aandeel van Tesla nog harder gestegen.

Andere bedrijven die Bitcoin kopen

Voordat Tesla besloot om Bitcoin op de balans te zetten, waren er andere instellingen met hetzelfde idee. Denk aan elke klant van het Bitcoin Fonds van Grayscale, maar bijvoorbeeld ook aan MicroStrategy en Square.

Michael Saylor van MicroStrategy tweette onlangs nog over Musk en feliciteerde hem met zijn aankoop.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.