Tesla, Amazon en Apple aandelen koop je vanaf nu met cryptocurrency

Via cryptocurrency derivatenbeurs FTX is het nu ook mogelijk om te handelen in stukjes aandelen. Deze aandelen koop je in de vorm van tokens. Vanaf vandaag biedt FTX deze service aan in samenwerking met het Duitse CM-Equity en tokenization firma Digital Assets AG.

Apple, Tesla en Amazon

Je kan cryptocurrency zoals bitcoin en stablecoins gebruiken om meer dan twaalf soorten aandelen te kopen. Zo is het mogelijk om (delen van) bekende aandelen te kopen, zoals Tesla, Apple en Amazon.

Dit noemt FTX ook wel fractioneel eigenaarschap. Je kan aandelen opknippen in kleinere delen, zodat je ook met minder geld dure aandelen kan kopen van Tesla. Op het moment van schrijven is de prijs van één Tesla-aandeel namelijk omgerekend 346 euro, niet iedereen heeft dat ervoor over.

Sam Bankman-Fried is directeur van FTX. Hij ziet toekomst in deze tokens:

“Deze producten laten een krachtige toekomst zien, waarin activa kan worden gedigitaliseerd en handelaren een onbeperkt creatief potentieel hebben om hun overtuigingen over de markten uit te drukken.”

Goed voor crypto- en aandelenhandel

Volgens Bankman-Fried heeft dit nieuwe product voordelen voor zowel de cryptomarkt als de aandelenmarkt:

“Beide markten trekken gestaag een breder publiek aan met nieuwe marktpartijen die binnenkomen. Deze fractionele producten weerspiegelen de realiteit dat investeerders vandaag de dag hun handelskansen volledig willen matchen met hun interesses en mentaliteit.”

Investeerders gevestigd in de Verenigde Staten en andere rechtsgebieden die door FTX beperkt zijn, komen niet in aanmerking voor het handelen in gefractioneerde aandelen.

‘Cryptocurrency exchanges worden de toekomst’

Volgens analist Charles Edwards is het goed nieuws dat cryptopartijen zich ook bezig gaan houden met aandelen. Op Twitter deelt hij zijn mening:

“Dit is hoe crypto de komende tien jaar veel traditionele brokers en bankplatforms zal vervangen. Cryptocurrency beurzen worden een one-stop-shop voor bitcoin, cryptocurrency, geld, aandelen, en getokeniseerde assets.”

En toeval of niet, aandelen van Amazon, Tesla, Apple en Netflix zijn in waarde gestegen na de aankondiging van FTX.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.