Koopt Tesla stiekem weer Bitcoin? Dit is wat de data zegt

Volgens het kwartaalrapport van Tesla blijft de waarde van de ‘digitale activa’ op de balans van het bedrijf ongewijzigd op 184 miljoen dollar. Dit komt overeenkomt met het voorgaande kwartaal.

Bitcoin koers geen invloed op Tesla

Ondanks dat de koers van Bitcoin aanzienlijk is gestegen gedurende het kwartaal, heeft dit geen invloed gehad op de waarde van Tesla’s digitale activa vanwege de boekhoudregels waarmee het bedrijf werkt. Deze regels staan niet toe dat niet-gerealiseerde winsten op dergelijke posities worden geboekt.

Tesla kocht voor 1,5 miljard dollar Bitcoin

Het is bekend dat Tesla in het verleden Bitcoin heeft gekocht, en in februari 2021 kondigde het bedrijf aan dat het voor 1,5 miljard dollar aan Bitcoin had gekocht. Tesla was van plan om Bitcoin te accepteren als betaalmiddel voor zijn producten en diensten. De koers bereikte vervolgens een nieuw record.

Echter, enkele maanden later, in mei 2021, trok Elon Musk zijn steun voor Bitcoin terug. Hij tweette dat Tesla niet langer Bitcoin zou accepteren als betaalmiddel vanwege de hoge energieconsumptie die nodig is voor het minen van Bitcoin en de impact die dit heeft op het milieu.

Tesla gelooft in Bitcoin en Dogecoin

Desondanks gaf Musk aan dat Tesla haar Bitcoin niet zou verkopen en dat het bedrijf nog steeds gelooft in de potentie van Bitcoin en andere cryptocurrency’s (lees: Dogecoin). In juni 2021 verkocht Tesla uiteindelijk een deel van haar Bitcoin holdings, naar verluidt om te testen hoe liquide Bitcoin is. Er zijn echter geruchten dat Tesla in het geheim Bitcoin blijft kopen en verkopen.

Tesla heeft bijna 10 duizend Bitcoin

Die geruchten zijn niet gebaseerd op de officiële cijfers. Het is namelijk onduidelijk hoeveel Bitcoin Tesla momenteel in bezit heeft, maar het wordt geschat dat het bedrijf ongeveer 9.720 BTC heeft. Tesla heeft echter nooit precies onthuld hoeveel Bitcoin het bezit en rapporteert in plaats daarvan alleen de waarde in Amerikaanse dollars van al zijn digitale activa samen.

Het autobedrijf accepteert Dogecoin als betaling voor een deel van zijn online verkochte koopwaar, maar het is onduidelijk hoeveel Dogecoin het bedrijf momenteel in bezit heeft.

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Dag Jerrymie,

  Ik belegde vroeger in bitcoin bij BTCDirect uit Nijmegen.Ik was begonnen op 17/11/2020 en er stond 87.00 0 € en 17.000 € winst op mijn rekening.Op 23/11/2022 kreeg ik een mail waarin stond dat BTCDirect van naam veranderde.Ik kreeg bericht dat ik alles moest verkopen en als ik niet verkocht zou ik alles kwijt zijn.

  Indien ik alles verkocht zou ik kunnen herinvesteren bij BTCDirectCloassic. Ik verkocht dus alles aan BTCDirect en tot mijn grote verwondering ontving ik maar 263 € op mijn zichtrekening.Ik schreef verschillende brieven aan BTCDirect om te laten weten dat de bewerking fout was en ik kreeg antwoord dat de bewerking juist was.

  Maar volgens mij kan dat niet. 87.000 € en 17.000 € winst en bij verkoop ontvang ik maar 263 €.Volgens mij is dat fout.
  Maar ik ben mijn geld kwijt.

  Wat is uw mening daarover ? Zou ik dat kunnen terug krijgen van BTCDirect ?

  21 april 2023
 • wazige r kan het niet

  22 april 2023