Bitcoin nieuws

Tesla hint dat ze snel weer bitcoin en cryptocurrency accepteren als betaling

Tesla heeft laten doorschemeren dat ze binnenkort weer openstaan voor cryptocurrencybetalingen. Mocht dit gebeuren, dan komen ze terug op het eerdere besluit om juist bitcoinbetalingen stop te zetten.

Tesla kan transacties in cryptocurrency hervatten

Grote beursgenoteerde bedrijven leveren eens per kwartaal een document in bij de Amerikaanse Securities and Exchanges Commission (SEC). Hierin delen ze in grote lijnen hun plannen. In het document van Tesla staat: ‘in de toekomst kan Tesla de praktijk van transacties in cryptocurrency’s hervatten.’

Ze openen dus de deur voor het weer accepteren van crypto’s, maar dit betekent niet dat ze direct weer cryptocurrency’s zullen accepteren.

Geloof in crypto als store of value

Tesla ging nog iets verder en zette zijn woorden kracht bij door te stellen dat ze op de lange termijn geloven in cryptocurrency als een spaar- en betaalmiddel:

‘Wij geloven in het langetermijnpotentieel van digitale activa, zowel als investering, maar ook als liquide alternatief voor contant geld.’

Roerig jaar voor bitcoin en Tesla

Vanaf maart van 2021 accepteerde Tesla cryptocurrency Bitcoin als betaling voor het kopen van elektrische auto’s. Daarnaast kocht het bedrijf in het eerste kwartaal ook voor 1,5 miljard dollar aan bitcoin, deze zijn toegevoegd aan hun schatkist.

In juni verkocht Tesla circa 10 procent van zijn bitcoins om aan te tonen dat bitcoins snel omgezet kunnen worden naar dollars zonder dat dit de cryptomarkt te veel in beweging zet. Ofwel, ze wilden weten hoe liquide de markt is.

In mei werd bekend dat Tesla de bitcoinbetalingen weer stopzette omdat ze veel kritiek kregen vanuit de milieuhoek. De perceptie leeft namelijk dat het minen van bitcoin een negatieve impact heeft op het milieu.

Een maand later gaf CEO Elon Musk aan dat Tesla zou overwegen betalingen in bitcoin te hervatten zodra ten minste de helft van de hashsnelheid van het netwerk wordt aangedreven door hernieuwbare energie.

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recente artikelen

Analyse: wat doet bitcoin na de sinterklaasdip?

Net als de mijter van sinterklaas, kleurde de crypto markt helemaal rood dit weekend. De…

2 uur geleden

Vandaag lancering decentrale crypto beurs SundaeSwap op testnet Cardano (ADA)

SundaeSwap is bijna klaar om gelanceerd te worden op het testnet van Cardano. Dit testnet…

3 uur geleden

Twee grote hacks crypto beurs BitMart, wallets Ethereum en Binance Smart Chain geplunderd

Twee wallets van cryptobeurs BitMart zijn gehackt. Het gaat om zogenaamde hot wallets, deze staan…

5 uur geleden

Rechterhand Warren Buffet prijst China voor het verbieden van cryptocurrency’s

Charlie Munger, de legendarische Amerikaanse investeerder, miljardair en rechterhand van Warren Buffet, heeft de Chineze…

1 dag geleden

Schrijf je in voor webinar RTL Z Crypto, in samenwerking met BTC Direct

Vanaf maandag 6 december tot en met maandag 31 januari zendt RTL Z in samenwerking…

2 dagen geleden

Angstaanjagend patroon kan bitcoin onder 10.000 dollar duwen, aldus Louis Navellier

Navellier & Associates oprichter Louis Navellier ziet een donkerzwart scenario voor bitcoin als een serieuze…

2 dagen geleden

Open een gratis account bij BTC Direct en ontvang €10,- starttegoed!

Claim direct je €10,-