Tesla houdt vast aan Bitcoin-voorraad ter waarde van 184 miljoen dollar

In het tweede kwartaal van 2023 heeft Tesla geen veranderingen aangebracht in zijn Bitcoin-voorraad. Na de aankoop van $1,5 miljard aan Bitcoin in 2021, heeft het bedrijf in 2022 75% van die voorraad verkocht. Momenteel houdt Tesla nog steeds vast aan een resterende Bitcoin-voorraad ter waarde van $184 miljoen.

Geen wijzigingen in Bitcoin-bezit van Tesla

Sinds het tweede kwartaal van vorig jaar heeft Tesla geen Bitcoin meer gekocht of verkocht. In dat kwartaal verkocht het bedrijf meer dan 30.000 Bitcoin, wat ongeveer 75% van de totale voorraad vertegenwoordigde, voor een bedrag van $936 miljoen.

Tesla’s eerdere plannen met Bitcoin

De aankoop van $1,5 miljard aan Bitcoin in maart 2021 was oorspronkelijk bedoeld om Bitcoin als betaalmiddel te accepteren voor Tesla-voertuigen. Echter, CEO Elon Musk stopte later met het accepteren van Bitcoin als betaalmiddel en noemde de milieu-impact van Bitcoin als reden voor deze koerswijziging.

Positieve resultaten en marktreactie

Hoewel Tesla dit jaar de verwachtingen van analisten heeft overtroffen, met aangepaste winst per aandeel van $0,91, die $0,09 hoger was dan voorspeld, en een omzet van $24,9 miljard in het tweede kwartaal, was de marktreactie niet erg positief. Na de publicatie van de cijfers daalde de aandelenkoers van Tesla met 4,19% tot $279,07 in de handel nabeurs, volgens gegevens van Google Finance.

Bitcoin-markt en verwachtingen

De Bitcoin-prijs is de afgelopen week bijna 5% gedaald en wordt momenteel verhandeld voor $29.914. Sommige handelaren verwachten dat Bitcoin in de komende dagen weer zal dalen naar ongeveer $27.500, nadat het niet in staat was om boven de weerstandsmarkering van $30.000 te blijven.

De toekomst van Tesla’s Bitcoin-strategie

Ondanks de recente schommelingen in de Bitcoin-markt blijft Tesla vasthouden aan zijn Bitcoin-voorraad, terwijl het bedrijf ook positieve resultaten heeft laten zien in termen van winst en omzet. Het is interessant om te zien hoe Tesla’s strategie met betrekking tot Bitcoin zich verder zal ontwikkelen in de komende kwartalen.

Delen:

Toon is hoofd Marketing & Communicatie bij BLOX. Zo nu en dan maakt hij er graag de tijd voor vrij om een bijdrage te leveren aan deze nieuwssite. Toon schrijft dan vooral over de opmerkelijke gebeurtenissen en zet zijn overtuigingskracht in om bitcoin onder het grote publiek bekend te maken. Hij was onder meer te gast bij NOS, RTLZ, De Telegraaf, FD, Marketingfacts, BNR, Quote, Satoshi Radio en Bitcoin Magazine.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor Belgiƫ.