BREAKING: Tesla koopt voor 1,5 miljard dollar Bitcoin, nieuw hoogtepunt BTC prijs

Tesla heeft volgens een aanvraag bij de Amerikaan Securities and Exchange Commission (SEC) laten weten voor 1,5 miljard dollar bitcoin te kopen.

Bitcoin ter diversificatie

Het bedrijf beweert dat het zijn kasreserves wil diversifiëren door een deel van zijn dollars te investeren in digitale activa en goud:

‘In januari 2021 hebben we ons beleggingsbeleid bijgewerkt om ons meer flexibiliteit te bieden om verder te diversifiëren en het rendement op onze liquide middelen te maximaliseren dat niet vereist is om voldoende operationele liquiditeit te behouden. Als onderdeel van het beleid, dat werd goedgekeurd door het Auditcomité van onze Raad van Bestuur, kunnen we een deel van onze contanten beleggen in bepaalde alternatieve reserves, waaronder digitale activa, ongemunt goud, op de beurs verhandelde fondsen en andere activa zoals gespecificeerd in de toekomst. Daarna hebben we in totaal 1,50 miljard dollar in bitcoin geïnvesteerd onder dit beleid. We kunnen van tijd tot tijd of op lange termijn digitale activa verwerven en houden.’

Tesla accepteert Bitcoin

Naast het toevoegen van bitcoin aan zijn schatkist, zal Tesla ook cryptocurrency’s gaan accepteren als een vorm van betaling: ‘Bovendien verwachten we in de nabije toekomst bitcoin te accepteren als een vorm van betaling voor onze producten, onderhevig aan de toepasselijke wetgeving en aanvankelijk op beperkte basis, die we al dan niet na ontvangst kunnen liquideren.’

Bitcoin koers reageert meteen

Het nieuws dat Tesla bitcoin wil kopen, sloeg in als een bom. De koers steeg binnen 20 minuten met 11,3% en bereikte zijn hoogste koers ooit. De digitale munt is nu 43.407 dollar, of 35.000 euro, maar flirtte zelfs met 45.000 dollar.

Vorige week steeg bitcoin ook heel even hard, maar dat kwam door een tweet van Elon Musk. Het nieuws dat zelfs Tesla in bitcoin gaat, is nog een stuk groter en belangrijker. Dat zie je ook aan de koers van Tesla. Na dit bericht steeg de aandelenkoers met 2,58 procent. De grafiek is van 14:27 en de Amerikaanse markten gaan pas om 15:30 open, dus waar je naar kijkt hieronder is de premarkt.

 


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Zijn die nu helemaal zot geworden????

    8 februari 2021
    • Nog steeds short, Patricus?

      9 februari 2021