Tether bevestigt nieuwe bankpartner Deltec

Tether LTD, het bedrijf achter stablecoin Tether, heeft in een verklaring op 1 november bevestigd samen te werken met Deltec Bank & Trust. De bank is gevestigd in de Bahamas.

Tether geeft aan dat de hele geldhoeveelheid wordt ondersteund door Amerikaanse dollars bij Deltec. Daarnaast heeft Tether grondig onderzoek gedaan. Volgens het statement is er maanden van compliance onderzoek vooraf gegaan aan de samenwerking.

In de clinch met Noble Bank

Eerder verscheen Tether nog negatief in het nieuws. Tether LTD lag in de clinch met een eerdere partner, Noble Bank. Hierdoor bevroor Bitfinex, eigenaar van Tether LTD, tijdelijk alle deposits en withdrawals.

Er ontstond toen onzekerheid: Tether-bezitters wisselden hun coins in voor bitcoin. De stablecoin was daardoor even niet meer zo stabiel.

Op zoek naar meer informatie over tether? Eerder schreven wij hier een uitgebreid artikel over.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.