Stablecoin Tether (USDT) haalt hoger transactievolume dan PayPal en Bitcoin

Voor het eerst is het dagelijkse transactievolume in dollar van tether (USDT) hoger dan van bitcoin, blijkt uit onderzoek van CoinMetrics. Althans, als je uitgaat van het zeven-daags gemiddelde van het transactievolume. Per 20 augustus was dit volume voor USDT meer dan 3,55 miljard dollar, en dat van bitcoin was 2,94 miljard dollar.

Gemiddelde dagelijkse transactievolume van Tether (rood) en Bitcoin (paars), bron: Coin Metrics

Ook meer dan PayPal

Volgens het onderzoek van CoinMetrics wordt tether niet alleen gebruikt op reguliere cryptocurrency beurzen zoals Binance en Coinbase, maar ook op DeFi-beurzen en token swap-protocollen zoals Uniswap en Curve. De stablecoin tether laat met dit hoge transactievolume niet alleen bitcoin achter zich, maar ook betaalverwerker PayPal. Volgens econoom John Paul Koning verwerkte PayPal in het tweede kwartaal van 2020 dagelijks 2,94 miljard dollar.

Tether wordt veel gebruikt in Azië

Maar waar wordt tether het meest gebruikt? Uit recent onderzoek van Chainalyis blijkt dat USDT relatief veel gebruikt wordt in Oost-Azië, voor internationale transacties. Meer dan 18 miljard dollar aan USDT is verschoven vanuit deze regio naar andere landen.

Analisten claimen dat dit komt vanwege de oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en China. Daar komt bij dat China zijn inwoners verbiedt om meer dan 50.000 dollar per jaar te versturen naar buitenlandse rekeningen, bitcoin of tether is dan een goede manier om kapitaal het land uit te krijgen.

Het handelen tussen de yuan en USDT is daar eigenlijk verboden, maar via over-the-counter bureau’s kunnen handelaren hun yuan toch omruilen voor USDT om dit geld naar het buitenland te versturen.

Aanbod van tether blijft groeien

Daarnaast blijft het aanbod van tether maar groeien. Volgens CoinMetrics is er nu voor meer dan 13 miljard dollar aan USDT in omloop. De groei van het aanbod van nieuwe munten is spectaculair te noemen. In juni dit jaar was er nog minder dan 10 miljard dollar aan tether, en in maart zelfs minderd dan 5 miljard dollar. Dat zie je terug op onderstaande grafiek.

Volgens Paolo Ardoino, CTO van tether, blijft het niet bij deze 13 miljard tokens. Volgens hem zal het totaal aantal tethers in omloop stijgen tot meer dan 20 miljard in 2020.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.