Categories: Overige Altcoins

Tether (USDT) doneert 1 miljoen dollar aan slachtoffers orkaan Dorian, ook Binance en Coinbase helpen

Tether Limited, het bedrijf achter stablecoin Tether (USDT), heeft aangekondigd dat zij één miljoen dollar doneren om slachtoffers van orkaan Dorian te helpen.

Donaties accepteren voor hulpverlening

Naast hun eigen donatie, hebben ze ook een ontvangstadres opgezet voor donaties in USDT. Dit adres is bedoeld om de getroffen gemeenschappen op de Bahama’s te ondersteunen. Het bedrijf zegt dat alle donaties worden verzonden naar Deltec Cares, een non-profit liefdadigheidsorganisatie die onmiddellijke en langdurige hulp biedt aan overlevenden van natuurrampen. Binance Charity en Coinbase hebben ook campagnes opgezet om geld te doneren voor hulpverlening.

Tether Limited verwerkt zijn donatie via Deltec Bank and Trust Limited, gevestigd in de Bahama’s. Dit is de organisatie achter Deltec Cares, waar Tether hun bankzaken mee verrichten.

Coinbase en Binance helpen ook

De stablecoinboer is niet de enige uit de cryptowereld die zijn beste beentje voor zet. Op 5 september is de Binance Charity Foundation, een filantropisch initiatief van de exchange, een campagne begonnen om slachtoffers van orkaan Dorian te helpen. Het goede doel kondigde aan dat het voedsel en hulp zal bieden aan slachtoffers via lokale organisaties. De Binance Charity Foundation accepteert donaties in bitcoin (BTC), binance coin (BNB) en XRP.

Lend a Hand Bahamas, ook een stichting, werkt samen met de Amerikaanse cryptocurrency exchange Coinbase om cryptodonaties te kunnen ontvangen.

Orkaan Dorian wordt geschaard onder categorie 5 en trof de Bahama’s op 1 september. Het officiële dodental is momenteel dertig, maar de Bahamaanse minister van Gezondheid, Duane Sands verwacht dat dit aantal nog stijgt. Het internationale Rode Kruis claimt dat meer dan 45 procent van de huizen in de Bahamas ernstig beschadigd of vernietigd zijn. VN-functionarissen luiden ook de noodklok: meer dan 70 duizend mensen hebben onmiddellijk hulp nodig.

Cryptocurrency voor het goede doel

Dit is niet de eerste keer dat cryptocurrency’s worden gebruikt voor goede doelen:

  • Eerder deze week riep Rainforest Foundation de hulp in van de cryptocurrency-gemeenschap met de hashtag #CryptoFireFighter. Zij vragen om donaties ter ondersteuning van het bestrijden van de ontbossingscrisis in de Amazone.
  • Een andere liefdadigheidsorganisatie, Fidelity Charitable, heeft sinds 2015 al meer dan 100 miljoen dollar aan cryptocurrency-donaties ontvangen.
  • Binance Charity Foundation heeft aangekondigd ​​Pink Care Token (PCAT) te lanceren. Deze token is gericht op het verbeteren van de gezondheid van vrouwen in ontwikkelingslanden. De token komt op de Binance Chain en is gekoppeld aan een jaarvoorraad maandverband.
  • NBA basketbalteam Sacramento Kings heeft in het stadion verschillende miners geplaatst. De opbrengsten van de geminede ether worden gebruikt om kansarme jongeren te helpen studeren.
  • Unicef heeft vorig jaar thehopepage.org geopend waarop je een beetje computerkracht kan doneren. De website gebruikt dit dan om cryptocurrency te minen.
  • En heb je bitcoin cash over? Dit kan je doneren aan eatBCH. Het doel van eatBCH is om honger te bestrijden.

Stem op ons


Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recent Posts

Gisteren Prinsjesdag: zit er bitcoin in de koffer?

Koning Willem-Alexander heeft zijn toespraak erop zitten, Wopke Hoekstra heeft zijn koffer weer ingepakt en de NOS heeft weer een…

4 uur ago

Altseason begonnen? Ripple (XRP), Stellar (XLM), en Ethereum (ETH) koers schiet omhoog

De cryptomarkt kleurt groen! Vooral met altcoins gaat het goed, Ripple (XRP) is bijvoorbeeld met bijna 19 procent gestegen de…

6 uur ago

VanEck en SolidX trekken voorstel bitcoin ETF in bij SEC

Geen goed nieuws over de langverwachte ETF van VanECK en SolidX. De beurs waar deze ETF op aangeboden zou worden,…

7 uur ago

Bitcoin koers analyse: Op naar de hoogste prijs ooit of eerst terug naar 7.200 euro?

Het lijkt nu stilte voor de storm voor bitcoin. De koers lijkt niet veel te bewegen, afgezien van de daling…

24 uur ago

Ethereum koers stijgt met 15 procent, bijna 200 dollar (181 euro)

De waarde van ether is sinds het begin van september met bijna 15 procent toegenomen. De koers schuurt tegen de…

1 dag ago

Tim Draper noemt bitcoin prijs van 250.000 dollar conservatief

Durfkapitalist Tim Draper blijft immer optimistisch over de koers van bitcoin. Eerder voorspelde hij dat de prijs van bitcoin binnen…

1 dag ago