CCO van Tether ontkent verwijten over prijsmanipulatie

Al een tijd ligt stablecoin tether (USDT) onder vuur in de media. Critici beweren dat tether wordt gebruikt om de prijs van bitcoin te manipuleren. Dit kan volgens hen omdat tether niet zou worden gedekt door Amerikaanse dollars. Op dit moment onderzoekt het Amerikaanse Ministerie van Justitie of er daadwerkelijk sprake is van prijsmanipulatie van bitcoin door tether.

Leonardo Real is Chief Compliance Officer bij Tether LLC. Hij ontkent stellig dat er sprake is van prijsmanipulatie door tether:

‘Wij blijven erbij dat USDT altijd één op één wordt gedekt door de Amerikaanse dollar. Dit wordt bevestigd door verschillende onafhankelijke partijen’

Onduidelijkheid om nieuwe deal

Even leek de onduidelijkheid rondom Tether LLC te zijn verdwenen. Op 1 november sloot het bedrijf achter de stablecoin namelijk een deal met Deltec Bank & Trust. Maar inmiddels wordt ook deze deal in twijfel getrokken.

Volgens diverse mediabronnen maakt de bank Deltec zich namelijk schuldig aan verdachte transacties en het witwassen van geld. Dat zorgt ervoor dat ook tether in een kwaad daglicht komt te staan. Real ontkent dit: ‘Dit is pure miscommunicatie, en het lijkt op een georganiseerde media-campagne tegen ons. We zijn trots om met Deltec samen te werken.’

Wat is Tether?

Tether is de bekendste en meest gebruikte stablecoin. Een stablecoin is een cryptocurrency met een waarde die gelijkstaat aan een fiat valuta. Bij tether is dit bijvoorbeeld de Amerikaanse dollar.

In theorie staat één USDT altijd gelijk aan één Amerikaanse dollar. Tether LLC, het bedrijf achter tether, moet dus voor elke USDT ergens één Amerikaanse dollar hebben opgeslagen. Maar deze claim wordt steeds vaker in twijfel getrokken.

Ondanks alles blijft de stablecoin populair bij handelaren. De cryptomunt staat momenteel op de tweede plek in Coinmarketcap als het gaat om het dagelijks handelsvolume. Vandaag is er voor meer dan vier miljard aan tether verhandeld op verschillende cryptocurrency exchanges wereldwijd.

Delen:

Bitcoin gaat de wereld veranderen, daar geloof ik heilig in. Het wordt tijd voor een eerlijkere, decentrale wereld. Ik voel me dankbaar dat ik daar aan kan bijdragen door te schrijven en te informeren. Verder fungeer ik als hoofdredacteur voor het team.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Laat een reactie achter