Tether van plan om Bitcoin te minen

Het afgelopen jaar is niet het meest succesvolle geweest in de geschiedenis van de industrie voor Bitcoin mining. In 2021 braken de miners record na record, maar dat zorgde ervoor dat ze teveel risico namen en daar uiteindelijk in 2022 de prijs voor moesten betalen. Tether lijkt zich daar niets van aan te trekken, want de stablecoin-uitgever is van plan om de mining-arena in te stappen.

Op de website kondigt Tether aan dat het is begonnen met investeren in een Bitcoin mining-project in Uruguay.

Duurzame energie

Uruguay staat bekend om zijn gigantische capaciteit aan duurzame energie, wat het land de perfecte plek maakt om de mining-industrie verder te ontwikkelen. Bitcoin krijgt veel kritiek voor zijn energieverbruik, maar op deze manier kan het de opkomst en verdere ontwikkeling van duurzame energie naar een hoger niveau tillen.

Tether wil daaraan bijdragen door te investeren in enkele duurzame mining-operaties in Uruguay. “Door gebruik te maken van de kracht van Bitcoin en de duurzame energie van Uruguay, is Tether een leider op het gebied van het op duurzame en verantwoordelijke wijze minen van Bitcoin”, aldus Paolo Ardoino, de CTO van Tether.

Door te leunen op duurzame energie verkleint Tether de ecologische voetafdruk van Bitcoin en maakt het als het ware het netwerk schoner. Het is mooi om te zien dat een partij als Tether ook op deze manier wil bijdragen aan de verdere ontwikkeling van Bitcoin als asset.

Eerder maakte het bedrijf natuurlijk ook al bekend dat het een deel van de reserves investeert in Bitcoin. Zo profileert Tether zich meer en meer als een “vriend voor Bitcoin.”

De vergroening van Bitcoin

De combinatie van duurzame energie en Bitcoin is een hele interessante. Het opwekken van duurzame energie is namelijk afhankelijk van de weersomstandigheden. Dat betekent dat er op bepaalde moment een overvloed aan duurzame energie beschikbaar is voor het energienet.

Als het aanbod de vraag overstijgt, dan zou dat normaliter betekenen dat deze energie verloren gaat. Het is namelijk lastig om energie op te slaan, waardoor het voor de producent eenvoudiger is het om verloren te laten gaan.

Bitcoin gaat die energieverspilling tegen, omdat het super eenvoudig is om direct aan de bron een Bitcoin miner aan te sluiten. Alle energie die normaal gesproken verloren gaat levert zo ineens een beetje Bitcoin op.

Zo worden producenten van duurzame energie winstgevender en dat maakt het interessanter om in dergelijke operaties te investeren. De combinatie tussen Bitcoin en duurzame energie kunnen we met recht een win-win situatie noemen.


Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.