judge-money-dollars-usdt-tether

Tether wint rechtszaak over reserves USDT door gebrek aan bewijs

Een Amerikaanse rechtbank heeft een class action-rechtszaak tegen Tether afgewezen. De zaak werd aangespannen door een groep investeerders die beweerden dat Tether had gelogen over de reserves die achter de USDT-stablecoin zitten.

Geen geldige aanklachten, geen bewijs en geen schadevergoeding

De rechtbank oordeelde dat de investeerders geen geldige aanklachten hadden ingediend en dat ze geen bewijs hadden geleverd om hun beweringen te ondersteunen. De rechtbank oordeelde ook dat de investeerders geen schadevergoeding konden claimen, omdat ze geen echte schade hadden geleden.

De overwinning is een belangrijke opsteker voor Tether, die al jaren wordt beschuldigd van fraude en misleiding. De uitspraak van de rechtbank geeft aan dat er geen bewijs is om deze beschuldigingen te ondersteunen.

USDT is stablecoin van Tether

Tether is een digitale munt die is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. Het is de bedoeling dat de waarde van hun USDT altijd 1 dollar is, vanwege de stabiele koers wordt dit een stablecoin genoemd. De stablecoin wordt gebruikt door veel cryptocurrency-handelaren om de volatiliteit van de markt te vermijden.

De coin van Tether, USDT, wordt ook aangeboden in BLOX.

In het artikel op de website van Tether staat ook dat de aanklagers in de zaak niet hebben aangetoond dat ze schade hebben geleden. De aanklagers beweerden dat ze niet zouden hebben geïnvesteerd in USDT als ze hadden geweten dat de reserves niet volledig door de Amerikaanse dollar waren gedekt. De rechtbank oordeelde echter dat dit niet voldoende was om schade te claimen.

Tether wil 15% van winst gebruiken om Bitcoin te kopen

Het is vermeldenswaard dat Tether eerder dit jaar plannen heeft onthuld om 15% van de gerealiseerde netto bedrijfswinst te gebruiken om in Bitcoin te investeren. Het bedrijf verdient inkomsten uit zijn grote portefeuille van Amerikaanse schatkistcertificaten, goud en andere investeringen.

In tegenstelling tot traditionele banken, die werken op basis van fractionele reserves, handhaaft Tether de waarde van USDT met contant geld en kortlopende Amerikaanse schatkistpapieren.

Tether rapporteerde eind juli 850 miljoen dollar aan winst in het tweede kwartaal, waarbij schatkistpapier ongeveer 64% van de activa van Tether uitmaakte. Onderzoeker Tom Wan zegt dat Tether maar liefst 55 duizend Bitcoin op één adres heeft staan.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.