Tezos wil sponsordeal van 23,5 miljoen euro sluiten met Manchester United

Cryptoproject Tezos is in onderhandeling met Premier League-club Manchester United voor een meerjarige sponsordeal van meer dan 23,5 miljoen euro per jaar. Het blockchainproject zal de komende seizoenen te zien zijn op de trainingskit van the Red Devils. Dat laat de Engelse tabloid The Mirror weten in een nieuwsartikel.

Deal is vrijwel rond

Volgens de sportsite The Athletic is de deal zo goed als rond. De sportsite meldt dat Manchester United al promotiemateriaal heeft geschoten in het trainingscentrum van de club in aanloop van een aankondiging.

United’s vorige achtjarige sponsorcontract van omgerekend 142 miljoen euro met de Amerikaanse verzekeringsmaatschappij Aon liep aan het eind van het vorige seizoen af.

De Engelse voetbalclub heeft meerdere gesprekken gevoerd met andere bedrijven – waaronder verschillende blockchainbedrijven – en zal nu binnenkort waarschijnlijk de belangrijke deal met Tezos bekendmaken.

Of Manchester United meer wil doen met cryptocurrency is nog niet bekend. Volgens sportwebsite The Athletic is het goed mogelijk dat de huidige nummer 4 van the Premier League meer gaat doen met de metaverse en ‘web 3.0’, maar dat zijn slechts geruchten.

Niet de eerste sponsorship

Tezos scoort de ene na de andere partnership met sportclubs. In mei 2021 sloot het blockchainproject een samenwerking met honkbalclub the New York Mets. In diezelfde maand kondigde Red Bull Racing Honda het sponsorship van Tezos aan. Het doel was daarbij om de allereerste NFT-ervaring van dit raceteam te ontwikkelen. Daarnaast is Tezos ook sponsor geworden van McClaren Racing in de Formule 1, Indycar en Esports.

Ook in Tezos investeren?

Handel in XTZ op het tradingplatform van BTC Direct. Maak een account aan met vouchercode NIEUWS en je krijgt 10 euro van ons om mee te handelen. Deze vouchercode vul je onderaan het aanmeldscherm in. Klik op de knop hieronder om direct een account aan te maken.

Geef mij 10 euro

Liever eerst meer informatie?

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.