Thomas Lee van Fundstrat: ‘Altcoin seizoen komt eraan!’

Thomas Lee is directeur van Fundstrat, een Amerikaanse investeringsmaatschappij. Hij gelooft dat het altcoin seizoen snel aanstaande is.

Het altcoin seizoen verwijst naar de periode waarin altcoins flink in waarde stijgen. Altcoins zijn alle andere munten dan bitcoin. Denk bijvoorbeeld aan Ethereum, XRP en Litecoin. Maar ook minder bekende munten, zoals Polymath, Quarkchain en JET8.

Meer weten over altcoins? Bekijk dan deze pagina:

Lees alles over altcoins

Altcoins volgen bitcoin

Stijgt de bitcoin koers? Dan stijgen altcoins vaak ook mee. In 2017 stegen verschillende altcoins ook tot ongekende hoogtes (en oké, deze munten daalden ook veel sneller in waarde dan bitcoin).

Op woensdag 26 juni ging het hard met verschillende altcoins. Verschillende cryptomunten stegen met meer dan 20 procent in waarde, zoals je op onderstaande tweet kan zien. Volgens Thomas Lee is het altcoin seizoen dan ook dichtbij. Welke cryptomunten dan in waarde moeten stijgen? Dat laat hij in het midden:

Overigens kan het snel gaan in de wereld van cryptocurrency. Slechts een dag later ziet de markt er heel anders uit. De bitcoin koers is flink gezakt, en verschillende altcoins zijn ook flink in waarde afgenomen:

Vaker uitspraken over cryptocurrency’s

Thomas Lee maakt wel vaker (gewaagde) uitspraken over de koers van bitcoin en andere cryptocurrency’s. Eerder dit jaar voorspelde Lee dat bitcoin in augustus dit jaar uit zou breken. Dat nieuws leverde uiteenlopende reacties op.

En ook John McAfee gelooft in een altcoin seizoen. In een tweet stelt hij dat verschillende altcoins ‘tien keer zo snel kunnen stijgen dan bitcoin’.

John McAfee is oprichter van de gelijknamige antivirussoftware McAfee. Tegenwoordig is hij ook een bekend (of beter misschien: berucht) figuur in de cryptocurrencywereld. Zo is een van zijn bekendste uitspraken: “I will eat my d**k on national television if the price of Bitcoin (BTC) did not hit $1 million by 2020.”

Hoe dan ook, veel analisten zijn het er inmiddels mee eens dat de cryptocurrency bull market is begonnen.

Welke altcoins heb jij? Laat het weten in de comments!

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.