Three Arrows Capital kantoor is compleet verlaten en oprichters zijn spoorloos

De oprichters van het geplaagde crypto-hedgefonds Three Arrows Capital (3AC) zijn spoorloos. Daar komt bij dat de aangestelde curatoren recent het kantoor in Singapore bezochten en daar voor een gesloten deur en een berg oude post stonden. Met een verlaten kantoor en oprichters die nergens te bekennen zijn, ziet het er niet goed uit voor de crediteuren.

Locatie onbekend

In bij de U.S. Bankruptcy Court in New York ingeleverde documenten in het kader van de faillissementsprocedure, staat dat oprichters Zhu Su en Kyle Davies momenteel nergens te bekennen zijn. “Hoewel een advocaat in Singapore, die pretendeert de oprichters te vertegenwoordigen, recent de curatoren benaderde, zijn de oprichters nog altijd onwelwillend gebleken om op enige manier contact met hen op te nemen”, zo valt te lezen in de documenten.

Daarbij is er volgens het document een “verhoogd risico” op een poging van Su en Davies om de assets van 3AC naar nieuwe accounts of wallets te sturen. Een substantiële portie van de assets bestaat namelijk uit cash en digitale assets die eenvoudig verstuurd kunnen worden. 3AC raakte in de problemen nadat Voyager Digital instortte. Deze had onbetaalde leningen van 646 miljoen euro openstaan bij 3AC.

De curatoren raakten bezorgd over de situatie nadat ze op 6 juli een e-mail ontvingen van de zogenaamde advocaten van Su en Davies. Hun verzoek om een snelle meeting werd afgewezen. In plaats daarvan zou op 8 juli een Zoom-meeting plaatsvinden die door zowel de advocaten als Su en Davies niet is bijgewoond.

Problemen 3AC doen ook Blockchain.com pijn

De liquiditeitsproblemen bij 3AC zijn inmiddels ook overgeslagen op Blockchain.com, die een lening van 270 miljoen euro hebben openstaan bij eerdergenoemde. De kans dat ze dat geld ooit nog terugzien lijkt klein. Zeker nu bekend is dat het kantoor van 3AC in Singapore compleet verlaten is en de oprichters spoorloos zijn.

CEO Peter Smith van Blockchain.com heeft in een brief zijn aandeelhouders gerust proberen te stellen. “Ondanks het verliezen van de lening blijven we liquide en solvent, onze klanten zullen hier niets van voelen”, aldus de CEO van Blockchain.com in zijn brief aan de aandeelhouders.

3AC is niet de enige met problemen

De onverwachte bearmarkt voor de crypto-industrie heeft niet alleen 3AC in de problemen gebracht. Eerder deze maand schoot bijvoorbeeld de token van KuCoin naar beneden nadat er geruchten rondgingen over de insolventie van het handelsplatform. Inmiddels lijkt de lucht daar redelijk geklaard. Ook de Amerikaanse leen-platformen Celsius en BlockFi raakten vanwege de continue koersdalingen in liquiditeitsproblemen. De situatie van BlockFi lijkt inmiddels wat beter te zijn, mede dankzij ingrijpen van FTX, maar bij Celsius zijn de problemen nog altijd groot.

Bij de leen-platformen speelt ook mee dat de problemen en de opname-stoppen als gevolg van die problemen een deuk in het vertrouwen hebben opgeleverd. Het is nog maar de vraag in hoeverre klanten bereid zijn om hun vermogens nog aan deze partijen toe te vertrouwen zodra de mogelijkheid tot opnames weer opengaat. Als dat überhaupt al gaat gebeuren.

Daarnaast hebben zowel Vauld als Voyager Digital vorige week een Chapter 11 faillissement aangevraagd in New York. Een hele hoop ellende dus, die er mede door de onderlinge verbondenheid bij al deze partijen niet beter op is geworden. Voor de sector is het te hopen dat alles snel is opgelost, want echt goed voor de reputatie van crypto zijn deze problemen niet.


Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.