Thuisbezorgd blijft tijdens coronavirus bitcoin accepteren, tips voor contactloos betalen

Gisteren bitcoin gekocht? Dan heb je het goed gedaan, je investering is ondertussen al met 10% gestegen. Na één dag thuiszitten mag je jezelf best eens trakteren met je winst. En dat kan bijvoorbeeld via Thuisbezorgd.nl.

Restaurant vanuit huis

Sinds dit weekend zijn alle restaurants gesloten. Als je toch geen zin hebt om te koken, dan kun je gelukkig nog afhalen of laten bezorgen. En dat kan ook met je bitcoinwinsten.

Eten kopen met bitcoin is heel makkelijk. Bezoek de website van Thuisbezorgd op je desktop. Op de mobiele website en de app kun je namelijk niet betalen met bitcoin.

Kies daarna het restaurant waar jij sushi of toch die kapsalon wilt bestellen. Bij het afrekenen kun je nu kiezen voor bitcoin:

Vervolgens kom je in de betaalomgeving van BitPay. Open nu je bitcoin wallet waarmee je wilt betalen. Het simpelste is om gebruik te maken van een mobiele wallet, want dan kun je de QR-code van Thuisbezorgd scannen.

Je transactie wordt nu verstuurd naar Thuisbezorgd. Zij ontvangen overigens niet direct bitcoin. Het bedrag wordt via Bitpay overgezet naar euro’s.

Bitcoin is het ultieme contactloze betaalmiddel

Er zijn natuurlijk meer alternatieven dan laten bezorgen. Je kunt naar de supermarkt gaan en daar tussen de laatste restjes kant-en-klaar maaltijden zoeken naar iets om in de magnetron op te warmen.

Eenmaal de boodschappenkar vol dan is het tijd om te betalen. Je zou contact geld kunnen gebruiken, maar de meeste supermarkten accepteren dat nu niet omdat de kans op besmetting eenmaal hoger is.

Beter, maar niet ideaal, is om contactloos met je pinpas te betalen. Dit kan tot en met 25 euro. Boven dit bedrag vraagt de automaat om je pincode. En dan maak je contact met een apparaat wat honderden keren per dag wordt gebruikt. Ook geldt er een maximaal bedrag van 50 euro wat je achter elkaar contactloos kunt pinnen.

Veiliger is om je telefoon te gebruiken in combinatie met de app van je bank. Toch is er dan nog een kleine kans dat je telefoon in aanraking komt met de betaalautomaat. En niet iedereen gebruikt dit al.

In Arnhem kun je in sommige supermarkten en winkels met bitcoin betalen. Dat betekent niet dat dit qua investering het allerbeste is om te doen, dat moet je zelf bepalen. Maar dit is wel de ultieme manier om contactloos ter plaatse te betalen.

De kassière laat een QR-code zien en jij scant deze met je telefoon. Hier komt geen contact aan te pas. Een demo hiervan zie je in de video hieronder (vanaf 23 seconden).

Delen:

Toon is hoofd Marketing & Communicatie bij BLOX. Zo nu en dan maakt hij er graag de tijd voor vrij om een bijdrage te leveren aan deze nieuwssite. Toon schrijft dan vooral over de opmerkelijke gebeurtenissen en zet zijn overtuigingskracht in om bitcoin onder het grote publiek bekend te maken. Hij was onder meer te gast bij NOS, RTLZ, De Telegraaf, FD, Marketingfacts, BNR, Quote, Satoshi Radio en Bitcoin Magazine.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.