De tien dagen koers regel: Waarom HODL bitcoin de beste strategie is

De laatste dagen laat bitcoin zich weer van zijn beste/slechtste kant zien. De koers gaat hard op en neer en steeds als je denkt dat het perfecte koopmoment bereikt is, zakt de koers nog iets verder. Je had er ook voor kunnen kiezen om je bitcoin in te wisselen voor altcoins om zo meer satoshi’s bij elkaar te sprokkelen.

Bitcoin hodl is de beste strategie

Tom Lee denkt echter dat bitcoin gewoon vasthouden een betere strategie is. Hij Tweette namelijk een reminder dat bitcoin de grootste sprongen maakt, gedurende tien dagen per jaar. En die tien dagen wil je niet missen.

Elk jaar 25 procent minder waard word

Bovendien beweert hij dat als je deze tien beste dagen uitsluit, bitcoin gemiddeld elk jaar sinds 2013 25 procent minder waard wordt.

Hij geeft een goed voorbeeld: in de cryptowinter van 2018 voelde het alsof de bitcoin koers constant aan het dalen was. Maar zelfs op de beste tien dagen van 2018 steeg bitcoin nog met 66 procent.


Altijd op de hoogte van het laatste cryptonieuws?

Volg ons op Telegram


In 2017 steeg de koers met liefst 1136 procent! Maar haal je hier die tien beste dagen hier vanaf dan is bitcoin ‘maar’ 232 procent gestegen (waar kunnen we tekenen?). Wat dat betreft zijn 2013 en 2014 betere voorbeelden. In 2013 groeide bitcoin met 660 procent, maar zonder die tien dagen verloor bitcoin over het hele jaar genomen 199 procent. Een jaar later gaat het om 133 procent.

Advies: HODL om die tien dagen mee te pakken

Lee zegt dat bitcoin gemiddeld genomen, zonder de tien beste dagen, 25 procent minder waard wordt. Met andere woorden, als je je portefeuille niet HODL’t tijdens de tien beste dagen van het jaar, dan verlies je 25 procent waarde.

Dit lijkt sterk op het handelen in aandelen. Ook daar geldt dat als een belegger zijn aandelen niet aanhoudt gedurende de beste tien dagen, hij of zij tussen de 5,4 en 9,2 procent verliezen.

Op dit moment is bitcoin 7.650 euro waard. Vergeleken met het laagste punt van gisteren is dat een stijging van liefst tien procent!

Hebben we één van de beste tien dagen van het jaar gehad?

Deze vraag kan je natuurlijk pas aan het einde van het jaar beantwoorden. Maar terugkijkend op de eerste 9 maanden dan springen er 7 dagen tussenuit.

  • 2 april: 19,4 procent
  • 11 mei: 17,7 procent
  • 13 mei: 18,4 procent
  • 19 mei: 15,7 procent
  • 26 juni: 18,9 procent
  • 2 juli: 13,3 procent
  • 18 juli: 16 procent

Het lijkt of de tien procent van de afgelopen 24 uur aan het einde van 2019 niet herinnerd zal worden als één van de tien beste dagen van het jaar.

Disclaimer: Het advies in dit artikel komt van Thomas Lee, een fondsbeheerder. Dit is geen handelsadvies van BTC Direct of BTC Nieuws. Wij raden aan om slechts een bedrag te investeren dat je bereid bent om te verliezen. Naar onze mening is een investering in bitcoin één van de meest interessante die je ooit kan doen, maar tegelijkertijd ook één van de meest risicovolle.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.