Rendement op bitcoin in 2019 tien keer hoger dan op aandelen

Morgan Creek Digital CEO Anthony Pompliano tweette afgelopen vrijdag dat de waarde van bitcoin alleen al dit jaar met 111 procent is gestegen! Aandelen zijn in dezelfde periode met slechts 12 procent gestegen.

Alleen al in april en mei werd BTC meer dan 2000 dollar meer waard. Matta Greenspan van eToro ziet het heel positief in, hij zegt dat een relatief kleine beweging van 200 dollar makkelijk kan leiden tot een enorme run en groei van 2000 dollar.

Bitcoinmaximalst en venture capitalist Tim Draper sprak hier ook met CNBC over. Hij denkt dat er een soort vermoeidheid is bij beleggers voor bedrijven zoals Uber, die onlangs publiek zijn gegaan. Volgens Draper zullen gevestigde merken die publiek gaan, geen enorme prijsstijgingen mee maken. In plaats daarvan verwacht Draper dat de waarde van de aandelen maximaal 10 tot 20 procent stijgt.

Bitcoin daarentegen, kan zomaar op één dag 9 procent stijgen, zoals afgelopen nacht. En dan gaat het hard.

Bitcoin moet altijd onderdeel zijn van portfolio

In een interview met CNBC op woensdag (22 mei 2019) zei Mark Yusko dat iedereen bitcoin in zijn of haar portefeuille moet hebben. Als je al wil diversifiëren, koop dan bitcoin! Yusko is ook werkzaam bij Morgan Creek Capital Management,.

Hij is niet de enige die er zo over denkt, veel investeerders raden aan minimaal 1 procent van je portfolio in cryptocurrency te steken. Onderzoekers van Yale gingen nog een stukje verder, Professor Aleh Tsyvinski schrijft dat minimaal 6 procent van je portfolio uit bitcoin (pdf) moet bestaan.

Yusko is eigenlijk net als zijn collega Pompliano al tijden positief over bitcoin. In februari zei hij al dat bitcoin een betere investering is dan aandelen. Op basis van de potentiële prijsstijging noemde hij bitcoin de grootste welvaartskans van onze tijd.

Maar er is een grote kans dat investeerders sowieso een deel van hun portfolio omzetten in bitcoin. Volgens Yusko geeft de Federal Reserve (Amerikaanse centrale bank) namelijk aan dat ze denken aan een renteverlaging. En dat duidt volgens Yusko op de opkomst van een tanende economie.

Hij denkt ook niet dat de Amerikaanse centrale bank de enige is, dit is een wereldwijde trend. Van Japan tot Australië en zelfs de Europese Centrale Bank (ECB), willen weer een sober monetair beleid voeren.

Is het dan slim om je geld en portfolio om te zetten in digitaal goud? Travis Klink van Ikigai Asset Management noemt bitcoin een safe haven. Een goede verzekering tegen dergelijk onverantwoord beleid van centrale banken.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.