Dogecoin prijs stijgt met 25% na TikTok video Let’s all get rich

Er is niks normaals aan Dogecoin. Ook de stijging van 25% in de afgelopen 24 uur is gewoon gek. De munt is een meme en gedraagt zich als een ongetraind, kwispelend hondje op zoek naar zijn voederbak.

Te stijl voor een mooie grafiek

Sinds 5 juli steeg Dogecoin van 0,002288 dollar naar 0,002852 dollar. Dat zie je hieronder in de grafiek. Ook is Dogecoin door deze stijging geklommen naar de 33e plek van meest waardevolle cryptocurrency’s volgens CoinMarketCap. De totale marketcap is gestegen tot 344.246.079 dollar.

TikTok pumpt

Kijkend naar de technische indicatoren, stond Dogecoin sowieso al op het punt om uit te breken. Maar niemand kon vermoeden dat de waarde van de coin met 25% zou toenemen. Een stijging van 8% leek aannemelijker, maar dat is op basis van de technische indicatoren. En die indicatoren schieten tekort als je de DOGE community wil voorspellen. De community kwam namelijk met een gecoördineerde pump en dump op TikTok.

@jamezg97Wait til the end it’s worth it ##dogecoin ##stocks ##crypto ##DogecoinTiktokChallange♬ Lets get rich tiktok – jamesgalante

Een TikTok gebruiker met de schermnaam James Galante plaatste 5 dagen geleden een video met als titel Let’s all get rich. De video vroeg aan iedereen om 25 dollar te investeren in Dogecoin, omdat de coin nu toch waardeloos is. Vervolgens is het plan om te wachten tot Dogecoin 1 dollar waard wordt, dit resulteert in 10.640 dollar voor alle investeerders. Much logic. Such wow.

Maak van 25 dollar 10.000 dollar

Op het moment van schrijven had de video 58.000 likes en meer dan 4.000 commentaren. Maar op het moment dat de video live ging, was Dogecoin 0,0023 dollar waard. Als je toen 25 dollar investeerde dan kreeg je 10.869 Dogecoins. Stel dat het doel van 1 dollar wordt gehaald, dan is dit een stijging van 43.378%. Die 25 dollar wordt dan 10.869 dollar.

De munt begon als een meme en eindigt waarschijnlijk ook als meme. Toch heeft Dogecoin de bearmarkt van 2018 en 2019 overleefd. Niet alleen overleefd, Dogecoin is al die tijd een top 50 coin gebleven, toch een knappe prestatie.

De pump en dump lijkt Dogecoin weer op de kaart te zetten en trekt misschien wel veel nieuwe gebruikers aan, vanwege TikTok. Wil je ook Dogecoin bezitten? Dat kan! Check de app BLOX en Dogecoin kopen is net zo simpel als viral gaan met Renegade.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.