Tim Draper

Tim Draper adviseert ondernemers om Bitcoin te kopen

De Amerikaanse miljardair en investeringslegende Tim Draper adviseert ondernemers om Bitcoin te kopen als middel om zichzelf te beschermen tegen een potentiële bankencrisis. Tim Draper is overigens niet nieuw in de Bitcoin-wereld, want in juni 2014 kocht hij al 30.000 Bitcoin voor 19 miljoen dollar van de Amerikaanse overheid. Die Bitcoin waren door de Amerikaanse autoriteiten in beslag genomen van de darkweb marktplaats Silk Road.

Bitcoin als bescherming

De investeringslegende is nu dus van mening dat ondernemers er goed aan doen om een deel van hun cashgeld in Bitcoin te bewaren. Op die manier beschermen ondernemers zich tegen het eventuele doorzetten van de bankencrisis. Als dat gebeurt en er op grote schaal banken beginnen om te vallen, dan kan Bitcoin volgens hem weleens een middel zijn om problemen te voorkomen.

“Ondernemers zijn uiteindelijk verantwoordelijk voor het betalen van hun werknemers, zelfs in tijden van crisis. Wat dat betreft is het belangrijk om een noodplan te hebben in het geval dat de banken beginnen te falen. Dat kan meer en meer gebeuren als de overheid geld blijft printen en de tegelijkertijd de rentes omhoog gooien om de inflatie te bevechten”, aldus Draper.

Volgens Draper is het voor bedrijven slim om ongeveer twee jaar aan salarisbetalingen in Bitcoin achter de hand te houden als onderdeel van hun reserves. Dat is een prachtig advies, als bedrijven daar überhaupt de ruimte voor hebben. Het is natuurlijk makkelijk praten, maar de gemiddelde bakker op de hoek kan dit zich waarschijnlijk niet zomaar veroorloven.

Diversificatie is belangrijk

Dat neemt volgens Draper niet weg dat diversificatie van de reserves belangrijk is. Hij adviseert ondernemers om tenminste zes maanden aan salarisbetalingen te bewaren bij een lokale bank en een bank die op internationaal niveau opereert. Vervolgens zouden bedrijven er naar zijn mening dus goed aan doen om nog eens twee jaar aan salarisbetalingen opzij te zetten in Bitcoin of andere cryptocurrency’s.

Hieruit blijkt dat Draper in ieder geval geen Bitcoin-maximalist is, al ligt de focus van zijn uitspraken vaak wel op Bitcoin. “Bitcoin is een bescherming tegen een ‘domino-bankrun’ en op het slechte risico-management van de banken”, aldus Tim Draper.

Eerder deze maand zei Draper nog dat hij er 100 procent zeker van is dat Bitcoin in de komende 18 maanden naar een koers van 250.000 dollar per munt explodeert. Dat lijkt met de huidige koers van ongeveer 28.000 dollar nog ver weg, maar er zijn gekkere dingen gebeurd in de wereld van Bitcoin en crypto.

Delen:

Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.