Exchange tokens zoals Binance Coin (BNB) zijn ondergewaardeerd

De meeste exchange tokens zijn ondergewaardeerd, blijkt uit recent onderzoek van cryptocurrency analysebureau TokenInsight. Exchange tokens zijn munten die horen bij cryptocurrency handelsbeurzen, denk aan Binance Coin (BNB) of aan UNUS SED LEO van Bitfinex. Houders van deze tokens komen vaak in aanmerking voor verschillende voordelen, zoals lagere transactiekosten of airdrops.

Binance Coin de grootste

De grootste exchange coin is Binance Coin (BNB). De munt heeft op dit moment een totale marktwaarde van meer dan 2,6 miljard dollar, blijkt uit data van CoinMarketCap. Met een prijs van 17,34 dollar (15,38 euro) is het daarnaast de hoogstgewaardeerde exchange token. Andere exchange tokens moeten het doen met een lagere prijs of totale marktwaarde. Dat zijn bijvoorbeeld Huobi token, LEO token, KuCoin Shares en OKEx.

Munten zijn ondergewaardeerd

Maar TokenInsight beweert dat de meeste van deze coins ondergewaardeerd zijn. Met behulp van een verscheidenheid aan meetmethoden heeft het bedrijf een model gemaakt dat de “eerlijke prijs” van deze ruilmunten berekent.

De token van Binance zou volgens TokenInsight 21,28 dollar (18,87 euro) waard moeten zijn. TokenInsight baseert deze prijs op de recente groei van Binance. De beurs heeft zijn greep op de derivatenindustrie verstevigd en zijn bereik in China uitgebreid.

Ook Huobi token zou eigenlijk een hogere prijs moeten krijgen. Volgens TokenInsight omdat Huobi ‘ongebruikelijke toegang heeft tot de centrale bank van China en tot overheidsambtenaren heeft.’

Sommige munten juist overgewaardeerd

Andere munten zijn juist weer te veel waard, volgens TokenInsight. Dat is bijvoorbeeld het geval bij UNUS SED LEO, de token van Bitfinex. Die heeft op dit moment een waarde van 1,24 dollar (1,10 euro), maar zou eigenlijk een waarde van 0,79 dollar (0,70 euro) moeten hebben. “De omzetgroei is niet hoog genoeg om de huidige coin-prijs te verantwoorden,’ vertelt Johnson Xu in het rapport. Hij is onderzoeker bij TokenInsight.

Het onderzoek eindigt met een disclaimer, TokenInsight zou geen zaken doen met de bedrijven waarover zij schrijven. Dit houdt in dat de analyse volledig onafhankelijk is uitgevoerd.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.