Tom Lee: ‘Reële waarde bitcoin kan 150.000 dollar halen’

Tom Lee blijft in bitcoin geloven. Hij is mede-oprichter van Fundstrat Global Advisors, een adviesbureau op het gebied van investeringen. Lee is stellig: ‘De reële waarde van één bitcoin is hoger dan de huidige prijs. Op dit moment ligt deze reële waarde tussen 13.800 en 14.800 dollar.’

Groeit de bitcoin markt door, dan gelooft hij zelfs in een waarde van 150.000 dollar per bitcoin. Dat kan volgens hem gehaald worden als bitcoin slechts zeven procent haalt van het aantal actieve Visa-accounts.

50 miljoen actieve wallets

Het is geen wilde gok van Lee. Hij neemt namelijk verschillende factoren in beschouwing. Zo noemt hij bijvoorbeeld het aantal actieve wallets en het gebruik per wallet. Afgelopen jaar steeg de cryptomarkt astronomisch, en dit jaar kreeg het juist een flinke klap te verduren. Het aantal actieve wallets ligt echter hoger dan ooit. Volgens Tom Lee zijn de verhoudingen hierdoor scheef komen te liggen:

‘Stel, je bekijkt het andersom. Met de huidige prijs van bitcoin betekent dit dat er maar 17 miljoen actieve wallets moeten zijn in plaats van 50 miljoen.’

Groei zit er nog in

Volgens Tom Lee is er nog genoeg ruimte voor groei voor bitcoin. In een speech bij BlockShow Asia 2018 vergeleek hij het aantal actieve gebruikers van crypto met andere betaalplatforms. Crypto heeft 50 miljoen actieve wallets, PayPal 254 miljoen gebruikers en Visa en Mastercard gezamenlijk zelfs 4,6 miljard gebruikers.

Blijft bij eerdere voorspelling

In november dit jaar vertelde Tom Lee nog steeds te geloven in een waarde van 15.000 dollar aan het einde van het jaar. De timing van die uitspraak was gewaagd. Hij zei dit namelijk in een interview met CNBC op 20 november, slechts een paar dagen na de flinke koersdaling van bitcoin.

Gaat de koers van bitcoin dit jaar nog stijgen? Deze week schreven we een bitcoin koers analyse.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Wow that wаѕ odd. I just wrote an very long commеnt but after I
    cⅼicked suƅmіt my comment didn’t appear. Grrrr…
    well I’m not writing aⅼl that oѵer agаin. Anyhoѡ,
    just wanted to say supеrЬ blog!

    15 december 2018

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.