Tom Lee: ‘Verlaging rente door Federal Reserve is goed voor bitcoin’

Tom Lee is van mening dat de recente renteverlagingen in de Verenigde Staten door de Federal Reserve een zegen zijn voor bitcoin. Dat vertelt hij in een interview met FOX Business op woensdag 31 juli. Lee is mede-oprichter van Fundstrat Global Advisors, een onafhankelijk adviesbureau op het gebied van investeringen.

Ook geeft hij zijn mening via Twitter, met uhm, een soort van technische analyse:

Bitcoin wordt steeds meer een hedge

Omdat de rentetarieven dalen wordt het goedkoper om geld te lenen, en als gevolg daarvan kan er ook meer geld worden uitgegeven. Volgens Lee hebben de rente-verlagingen dan ook een positieve invloed op investeringen in bitcoin:

Bitcoin wordt steeds meer een macrohedge voor beleggers tegen dingen die mis kunnen gaan. Tariefverlagingen voegen liquiditeit. En liquiditeit duwt geld in risicovolle activa en ook hedges. Dit kan bitcoin dus helpen.

Met hedge bedoelt Tom Lee een investering waarmee beleggers zich kunnen beschermen tegen prijsdalingen. Zo wordt goud door velen gezien als een hedge tegen inflatie (waardedaling van geld door prijsstijgingen). Bitcoin begint volgens Tom Lee ook steeds meer de rol van hedge te krijgen.

Positief over de koers

In het interview ging Tom Lee uiteraard ook in op de koers van bitcoin, daar kan je niet omheen als je over bitcoin praat:

We hebben geen doelwit voor bitcoin, maar het eerdere hoogtepunt was 20.000 dollar. Ik denk dat er een goede mogelijkheid is dat bitcoin dit jaar opnieuw zoveel waard wordt.

Tom Lee is over het algemeen bullish over de koers van bitcoin. Zo zei hij midden december 2018 dat bitcoin een waarde van 150.000 dollar kan bereiken. De timing was opvallend, bitcoin bereikte toen het laagste punt van dat jaar.

En het interview ging natuurlijk ook even over Libra

Lee ging ook even in op de bezorgdheid van Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell over Libra, Facebook’s nieuwe stablecoin. Powell is bezorgd over ‘privacy, witwassen van geld, consumentenbescherming en de financiële stabiliteit.’

Maar volgens Lee zijn deze zorgen niet van toepassing op bitcoin:

Libra is heel anders in zijn architectuur dan bitcoin. Sommige opmerkingen zijn zeker van toepassing op libra, maar niet op bitcoin.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.