Ondanks dalende koers blijft bitcoin veilige haven, all-time high prijs eind 2019

Het marktsentiment van cryptocurrency is zo veranderlijk als een potje Mario Kart. Soms word je wakker met groene candles en heb je er helemaal zin in. En soms word je wakker en zie je dat je portfolio gekrompen is, dat is een goed moment je om nog eens om te draaien.

Senior analist Tom Lee wordt altijd goed wakker. Hij blijft kijken naar de lange termijn en slaapt niet minder door groene of rode candles. Hij blijft erbij dat bitcoin een veilige haven voor beleggers is geworden. Hij doet zijn uitspraken in een recent interview met FOX Business.

Het interview dateert van 15 augustus en de vraag die gesteld werd is of bitcoin een echte veilige haven is.

Ja. Je kunt het zien op markten. Waar onrust heerst, stijgen de lokale bitcoin-prijzen met een premium, omdat mensen manieren proberen te vinden om hun geld te beschermen. Dus ja.

Bitcoin is een goede diversificatie hedge

Lee voegde eraan toe dat bitcoin het dit jaar heel goed heeft gedaan. Hij wil het publiek eraan herinneren  dat de prijs in december vorig jaar rond de drieduizend dollar schommelde en sindsdien steeg naar een niveau tussen tienduizend en twaalfduizend dollar. De Fundstrat-analist merkte ook op dat de koers van bitcoin niet echt samenhangt met de koersen van aandelen en obligaties. Daarom noemt Lee bitcoin een goede  diversificatie hedge.

Volgens Lee rust bitcoin momenteel. Hij doelt hiermee op de koers die zijdelings beweegt in een kanaal tussen 9.500 dollar en 12.000 dollar. Toch verwacht Lee dat bitcoin tegen het eind van 2019 een aanzienlijke prijsstijging kan verwachten. Hij zegt hierover:

Ik denk dat de prijs van bitcoin tegen het einde van het jaar veel hoger zal zijn, en mogelijk op een nieuw all-time high. Ik denk dat iedereen die twee procent of zelfs maar één procent van zijn portfolio toewijst aan bitcoin, een goede hedge begaat tegen veel dingen die mis kunnen gaan. Het is een slimme gok.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Tot op heden nog maar steeds geld verloren.

    16 augustus 2019
  • Bitcoin Direc laat volgens mij alleen maar mensen aan het woord die ongelofelijk optimistisch zijn over bitcoin.
    Goed voor de zaken.
    Als je over de periode van een week niet eens kunt voorspellen wat Bitcoin doet, hoe kun je dan een all time high voorspellen aan het eind van het jaar.

    20 augustus 2019